Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Gradski projekt Erasmus+ “Prvi koraci” počeo s provedbom fokus-grupa

Mladi kroz igre progovorili o problemima u zajednici

Foto: Mihaela Feldi
Na radionicama su sudjelovali učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina

”Prvi koraci”, Erasmus + projekt koji provodi Grad Slatina zajedno sa sedam partnera krenuo je s provedbom fokus-grupa. Riječ je o projektnim aktivnostima namijenjenih mladima od 13 do 30 godina, koji su ujedno i ciljana skupina projekta.

Nakon provedene ankete, koju je Grad Slatina sastavio u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i LAG-om Sutla-Zagorje, u kojoj su mladi Slatinčani iskazali svoje potrebe, fokus-grupama će se uz pomoć međusobne interakcije s mladima pokušati još detaljnije saznati potrebe i mišljenja mladih o problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životom u svojoj lokalnoj zajednici.

Na radionicama su sudjelovali učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Sadržavale su tri interaktivne igre s ciljem da mladi kažu svoje probleme i potrebe te kroz razgovor zajednički iznađu moguća rješenja svakodnevnih problema s kojima se susreću.

Prijavljen na natječaj Park za vježbanje na otvorenom Grad Slatina isplatio 436.000 kuna potpore I dalje raste broj novorođenčadi na području Slatine Za gradnju dvorane pri OŠ Josipa Kozarca u Slatini Grad je darovao zemljište Županiji Slatina će dobiti novu sportsku dvoranu