Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Mladi 'kvizaši' odličnim rezultatom pokazali svijest o štetnosti sredstava ovisnosti

Poreč mladi kvizaši
Foto: Grad Poreč
Mladi su na kvizu postigli visok rezultat i pokazali da posjeduju informacije iz područja prevencije, zakonske regulative te štetnih utjecaja i posljedica korištenja sredstva ovisnosti

U Centru za mlade Poreč u utorak se održao kviz na temu "Znanjem protiv ovisnosti" kao jedna od aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Kviz se sastojao od ukupno 42 pitanja koja su pokrila područje prevencije ovisnosti, pitanja vezana uz konzumaciju alkohola, duhana i droga te područje zakonske regulative koja se tiče zlouporabe sredstava ovisnosti. Pitanja su pripremili stručnjaci iz Povjerenstva "Zajedno protiv ovisnosti" Grada Poreča. Natjecale su se četiri grupe mladih i to ekipe Vodovod, Vajk zadnji, Minios i Tim Orešković. Kviz je vodio predstavnik mladih Nino Ritoša.

Sve su grupe postigle visok rezultat i pokazale da posjeduju informacije iz područja prevencije, zakonske regulative te štetnih utjecaja i posljedica korištenja sredstva ovisnosti. S jedne strane kviz je pokazao da mladi, koje se sustavno u Poreču educira i informira, posjeduju potrebne i važne informacije o štetnosti sredstava ovisnosti, koje ih mogu zaštiti tijekom rasta i razvoja.

S druge strane, kako ističu iz Grada Poreča, kviz je bio poticaj da se preventivnim programima trajno radi s mladima te da ih se odgaja za odgovorno donošenje odluka.

Na kvizu je pobijedila ekipa Vodovod sa 36 od ukupno 42 moguća boda. Članovima pobjedničke ekipe je kao nagrada podijeljena torba Zdravi grad - Istria sana sa knjigom Poreč u snijegu i promotivnim materijalom Zdravog grada.

Kviz će se ponoviti i za nadmetanje srednjoškolaca dviju porečkih srednjih škola tijekom trajanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.