Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
PROJEKT IZGRADNJE ŽUPANIJSKE PROMETNICE BESTOVJE – ZAPREŠIĆ

Most na Savi početak je velikog projekta

Foto: Grad Zaprešić
Ukupna duljina ceste je oko 7790 metara, a troškovi investicije iznose oko 700,000.000 kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije Tomislav Landeka potpisali su u Zaprešiću sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za izgradnju prometnice Bestovje – most na Savi – Zaprešić.

Razvoj infrastrukture za privlačenje novih investitora U promet je pušten dio južne obilaznice dug oko 790 metara

Ministar Butković rekao je da u roku od godine dana treba pripremiti dozvole i javnu nabavu te u ožujku iduće godine zatražiti financiranje. Buduća županijska cesta uvrštena je u prostorni plan Zagrebačke županije i sastoji se od trase Bestovje – most na Savi – Zaprešić te istočne gradske avenije Zaprešića do Industrijske ceste ŽC 2262.

Izgradnjom će se ukloniti tranzitni promet na lokalnoj razini, što će pozitivno utjecati na sigurnost, kvalitetu života i smanjenje vremena putovanja. Znatno bolje povezat će se stanovnici Svete Nedelje i Zaprešića, koji su danas povezani preko čvora Jankomir i državne autoceste A2 Zagreb – Macelj te Škorpikove ulice, Samoborske ceste i Aleje Bologne.

Kutina Projekti Hrvatskih cesta u Kutini Most na Kutinici gotov do 22. svibnja, obilaznica je projekt za budućnost

Prosječni godišnji dnevni promet na mjernoj jedinici Zaprešić-istok iznosi više od 18.000 vozila na dan.

Ravnatelj ŽUC-a ističe da se projektom predviđa izgradnja nove dvotračne prometnice između Bestovja i Zaprešića, most preko rijeke Save te nadvožnjak iznad pruge i državne ceste DC 225. Ukupna duljina ceste je oko 7790 metara, a ukupni troškovi za planiranje, projektiranje, otkup zemljišta i gradnju ceste s mostom i denivelacijom prijelaza preko pruge iznose oko 700,000.000 kuna.