Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 42 pregleda
Na adrese Vodičana stižu upozorenja

'Očistite zapuštene terene, kako ćemo se obraniti ako plane požar'

požarište
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Na adrese vlasnika parcela na administrativnom području Vodica od 1. rujna dolazit će nalozi o čišćenju zapuštenih terena u svrhu protupožarne zaštite

- Odlučili smo preventivno djelovati i poslati upozorenja vlasnicima zapuštenih terena da ih urede, jer ako se dogodi požar kakav je bio nedavno na rubnim dijelovima Splita, tko će uspjeti obraniti Vodice - kazao je vodički komunalni redar Blagodar Španja javlja Šibenik IN

Riječ je o parcelama na dodirnim točkama poljoprivredne i građevinske zone, kao i neočišćenim terenima u građevinskoj zoni. Za nepristupačne terene Grad će urediti pristupne puteve proračunskim novcem.

- Ako vlasnici ne budu sami u mogućnosti čistiti svoja zemljišta, Grad će to učiniti o njihovom trošku. Ako se pokaže da su vlasnici stari, nemoćni i nemaju dovoljno novca, Grad će financijski uskočiti – pojasnio je Španja.

Za 90 posto slučajeva u vodička gradska vlast zna na čije adrese treba slati upozorenja, ali za neke parcele trebat će pronaći vlasnike ili nasljednike, i stoga u posao kreću odmah.