Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
za osobe s invaliditetom

Na dubrovačkim se plažama postavljaju novi lifteri

1/3
Foto: Grad Dubrovnik
Prošlog su tjedna postavljeni lifteri na Copacabani, Mandraču i Zatonu Velikom

Nabavom dvaju novih liftera na dubrovačkim plažama nastavljaju se radovi na opremanju i uređivanju kupališta na gradskom području. Naime, u namjeri da se osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama omogući lakši pristup moru, a sukladno Strategiji za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, Grad Dubrovnik je nabavio dva nova liftera. Jedan će se postaviti na plaži u Donjem Čelu na Kalamoti, a drugi u Zatonu kod tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Gradonačelnik Franković predstavio najznačajnije projekte u povodu tri godine mandata Iz fondova EU osigurano 269 milijuna kuna, do kraja mandata cilj je milijarda!

Na projektu njihove nabave i ugradnje aktivno surađuju dva gradska odjela: Upravni odjel za turizam, gospodarstvo i more, koji skrbi za nabavu i postavljanje liftera te Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, koji je zadužen za njihovo održavanje i popravke. Navedeni upravni odjeli tako će iz ovogodišnjeg proračuna izdvojiti 210.000 kuna, od čega 160.000 kuna za nabavu i ugradnju dva nova liftera, dok je za redovito održavanje postojećih osigurano 50.000 kuna.

15 tisuća eura za troškove ugradnje Besplatan internet u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Grad Dubrovnik je prethodno osigurao liftere na kupalištima Copacabana i Solitudo (Mandrač) te onima na Lopudu, u Suđurđu na Šipanu i Zatonu Velikom. Postavljaju se početkom kupališne sezone pa su tako prošlog tjedna postavljeni lifteri na Copacabani, Mandraču i Zatonu Velikom, dok će se preostali dopremiti i ugraditi koncem ovog tjedna, kada se očekuje i kraj radova na svim dubrovačkim plažama koji su započeli početkom travnja.