Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
15 tisuća eura za troškove ugradnje

Besplatan internet u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Cilj inicijative WiFi4EU jest osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi

Grad Dubrovnik uveo je besplatan Internet u povijesnoj jezgri grada, kontakt zoni na Pilama te u Lazaretima, u što je uloženo 15 tisuća eura bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, izvijestila je dubrovačka Gradska uprava.

Javne plaže Uređuju se i opremaju plaže od Belvedera do Velikih žala

Dubrovnik je među sto gradova u Republici Hrvatskoj koji su tu financijsku potporu osigurali na natječaju u sklopu inicijative "WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama".

Potpora uključuje troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu, a na dubrovačkim javnim prostorima ih je izgrađeno deset, na lokacijama gdje će korist imati i stanovništvo i posjetitelji grada.

od 10. srpnja do 25. kolovoza Otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara ove godine u staroj gradskoj luci

Cilj inicijative WiFi4EU jest osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi. Ukupan proračun iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz država članica EU-a te Islanda i Norveške. Vaučere pojedinačne vrijednosti od 15 tisuća eura za troškove ugradnje dobilo je 3400 općina.