Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Festival znanosti u đakovačkoj Gimnaziji A. G. Matoša

Na Festivalu znanosti znanja i vještine testirao i gradonačelnik Đakova

storyeditor/2024-04-26/festival_znanosti1.jpg
Foto: Đakovo TEMA održanog festivala bila je inteligencija

U Gimnaziji A. G. Matoša Đakovo održan je Festival znanosti, kojem je tema bila inteligencija. Učenici i profesori osmislili su zanimljive radionice na kojima je svoje znanje i vještine testirao i gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić. U pratnji ravnatelja Zlatka Mrkića obišao je radionice, odigrao igru križić-kružić, odgovarao na zanimljiva pitanja poput onoga može li osoba koja živi istočno od Šibenika biti pokopana južno od Zadra...

Festival znanosti jučer su posjetili i polaznici đakovačkih dječjih vrtića kao i učenici ovdašnjih škola te sudjelovali na radionicama "Ako mogu ja, možeš i ti!", nastavnica Mirte Lulić i Vesne Tomić,"'Emotional intelligence", nastavnice Danice Miloš, "Glagoljica – spajanje tradicije i tehnologije", nastavnica Nikoline Mandić Matijević i Marine Maričić, i "Inteligencija na djelu", nastavnica Josipe Hardi i Lucije Ostheimer. Održane su i radionice "Malim koracima do zvijezda" Martine Klarić i Emine Lulić, "Otkrijte svoju vrstu inteligencije", nastavnica Daliborke Šetke i Barbare Horvatović Krstevski, "Pažnja i koncentracija", nastavnica Viktorije Krbavac i Silvije Profusek, "Seizmograf – objektiv prema zemaljskoj utrobi", nastavnika Zvonimira Bušića, i "Srednjovjekovne priče, spoj umjetne inteligencije i povijesti", nastavnice Ines Jančule. Osim sudjelovanja na radionicama mogli su poslušati prezentaciju "Zavirimo u svijet stanične inteligencije", nastavnika Filipa Babića i Sanje Mijakić, predavanje "Rimski vojnik kasne antike u istočnoj Slavoniji", nastavnika Dubravka Aladića i Ive Zubčić te pogledati izložbu "Strast stvara genija" nastavnice Mirte Lulić. 

 

storyeditor/2024-04-26/Pokusaliste_sadnja-5.jpg Pokušalište u Opuzenu Zasađene nove sorte agruma na području Crepine nedaleko od Opuzena storyeditor/2024-04-26/2_nagradjeni_nizi_razredi_os_likovni_natjecaj_moj_dozivljaj_spilje_vindije_2024__32_.jpg Špilja Vindija jedan je od najznačajnijih lokaliteta za istraživanja ljudskog DNK Uz izložbu najboljih dječjih radova obilježen Dan planeta Zemlje storyeditor/2024-04-28/PXL_270424_113673906.jpg Više od 250 sportaša s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji Sportaši iz četiri zemlje natjecali se u znak sjećanja na "Bljesak"