Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Na humanitarnom koncertu za Ligu protiv raka prikupljeno 6500 eura

Na koncertu su bili i župan Darko Koren te gradonačelnik Mišel Jakšić sa suprugom Marinom. Sportska dvorana bila je dupkom puna
1/2
Foto: KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA/DRAVA INFO
Koprivnica je pokazala veliko srce. Prihod ide za nabavu prijenosne ultrazvučne sonde koja je od iznimne važnost za pravodobnu dijagnostiku, a stoji oko 10.000 eura

Humanitarni tamburaški koncert "10 godina bez maestra" u spomen na Krešu Lukačića pokazao je veliko srce Podravaca i Prigoraca koji su nedavno do posljednjeg mjesta ispunili sportsku dvoranu srednje škole u Koprivnici.

Bio je to koncert u čast maestra Kreše Lukačića, a cijeli je prihod namijenjen županijskoj Ligi protiv raka koja želi nabaviti prijenosnu ultrazvučnu sondu i potreban pribor. Od iznimne je važnost za pravodobnu dijagnostiku, a stoji oko 10.000 eura.

Prodano 1260 ulaznica

Inicijatori koncerta su bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka i obitelj Lukačić, a organizator je Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije uz pokroviteljstvo gradskih i županijskih vlasti.

Tako su protekli tjedan na konferenciji za medije predstavljeni rezultati humanitarne akcije kojom se prikupljaju sredstva za kupnju prijenosne ultrazvučne sonde. Predsjednica Lige Andreja Lukić-Suknaić zahvalila je javnosti na velikoj podršci i sjajnom odazivu na koncert.

– Hvala svima koji su pomogli i pokazali veliko srce, prikupili smo 6515 eura i još očekujemo uplate nekih najavljenih donacija. Akcija se nastavlja i dalje kako bismo prikupili potrebnih 10.000 eura za kupnju sonde. Građani mogu i dalje sudjelovati sve do 14. ožujka, a sve što prikupimo i na predstojećem Danu mimoza ćemo usmjeriti za kupnju uređaja. Od srca zahvaljujem Županiji, Gradu, svim partnerima i sponzorima koji su sudjelovali i pomogli da dođemo bliže našem cilju – istaknula je Lukić-Suknaić.

Na koncertu je prodano 1260 ulaznica, a prikupljeno je i 458 eura od donacija u dvorani, kazao je Krešo Blažek te dodao da se pokazalo kako Koprivnica vapi za ovakvim sadržajima.

Grad Koprivnica sudjelovao je u akciji s 5500 eura. Koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž na konferenciji je također zahvalila svim izvođačima i posjetiteljima što su se odazvali i podržali ovako plemenit cilj.

Orkestar opet na okupu

– Grad će i dalje biti na raspolaganju za humanitarne priče koje pokazuju da naše društvo razmišlja o onima kojima je pomoć najpotrebnija – zaključila je Ksenija Ostriž.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić zahvalio je svima koji su dali svoj obol u organizaciji – od partnera i sponzora do braniteljskih udruga i Župe bl. Alojzija Stepinca u čijim su prostorima tamburaši uvježbavali program.

Na kraju konferencije govorio je i Marko Lukačić, sin maestra Kreše Lukačića, koji je ponosan što spomen na njegova oca živi u svijesti ljudi te što su prikupljena sredstva usmjerena prema plemenitom cilju.

– Srce mi je ispunjeno radošću i zahvalnošću, ne mogu dovoljno zahvaliti svima koji su pomogli da se ovo ostvari, a posebno našim sugrađanima koji su prepoznali plemenitu akciju. Članovi orkestra su presretni što su ponovno zasvirali i uvjeren sam da će se iz ovoga razviti još neke lijepe priče – zaključio je Lukačić.

Humanitarna kampanja, dakle, traje sve do 14. ožujka, a građani svoje donacije mogu uplatiti na podračun Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, na IBAN: HR 4123860021552009426, otvoren kod Podravske banke Koprivnica.

Agencija građanima zainteresiranima za prijavu na skorašnji natječaj nudi i procjenu visine ulaganja Građanima će ove godine na raspolaganju biti čak 120 milijuna eura REA pomaže svima koji žele obnoviti kuće uz državnu potporu Odvoz otpada podijeljen je na 25 rajona Na internetskim stranicama Koprivnički Komunalac objavio novi raspored odvoza otpada Ukupno 81 novi ugovor studentima je podijelio gradonačelnik Mišel Jakšić na prigodnoj svečanosti u gradskoj vijećnici Koprivnica u top pet hrvatskih gradova po visini izdvajanja za obrazovanje Dodijeljene stipendije studentima: Vi ste budućnost našeg grada