Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Na manifestaciji Mali grad velikog srca publiku zabavljao Boris Novković

mali grad velikog srca
1/3
Foto: Našice
Večer prije centralnog događaja u Posjetiteljskom centru za širu javnost je predstavljen projekt pod nazivom „Centar dobrote”

I ove su godine građani našeg grada dokazali da je Našice – Mali grad velikog srca. Ovogodišnja 10. po redu tradicionalna manifestacija okupila je veliki broj posjetitelja koji su podržali humanu inicijativu udruge Dar dobrote. Pozitivan broj bilježio se i na Sajmu dobrote na kojem su široku gastro ponudu pripremili Udruga žena Lila, Moto klub „Racing” Našice, Zajednica žena Katarina Zrinski, Udruga starih športova Slavonac, Društvo „Naša djeca” Našice, Udruga žena Našičko Novo Selo, Gastronomska udruga GUN Našice, LPR „Mimoza” Đurđenovac dok su najmlađi posjetitelji mogli uživati u nastupu mađioničara Saše Gerbera kao i u veseloj radionici koje je organizirala Udruga mladih INFO.

Vrhunac večeri bio je koncert Borisa Novkovića koji je okupio dodatan broj posjetitelja. Predsjednik udruge Dar dobrote, organizatora manifestacije, Robert Kresić istaknuo je zadovoljstvo nastavkom održavanja humanitarne akcije Mali grad velikog srca kao i dobar odaziv našičkih udruga te suradnika.

– Ova manifestacija nije samo prilika za uživanje u kvalitetnoj glazbi i zabavi, već je i prilika da pokažemo solidarnost prema onima koji se suočavaju s izazovima. 10 godina ovaj događaj profilira Našice kao mali grad velikog srca – grad koji je socijalno osjetljiv i koji brine za one koji su u potrebi. Cilj ove manifestacije je i zahvaliti građanima kroz sve aktivnosti što im nudimo za sve ono dobro što čine tijekom godine. - izjavio je Kresić i zahvalio Gradu Našicama i Turističkoj zajednici koji su omogućili dodatan sadržaj ove 10. manifestacije.

– Ova udruga promiče Grad Našice u humanitarnom i volonterskom smislu. Moram istaknuti kako je Grad darovao zemljište za projekt „Centar dobrote” kojim će se pomoći najranjivijim sugrađanima. Udruga provodi i projekt „Zaželi” koji je, po mom mišljenju, jedan od najboljih projekata Europske unije” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalivši se svim volonterima i Udruzi Dar dobrote.

– Rođendanska manifestacije je i ove godine okupila veliki broj posjetitelja, a mi smo se ovaj put našli u ulozi suorganizatora, a tako će biti i idućih godina – izjavila je direktorica TZ Resler. 

Predstavljen projekt „Centar dobrote”

Večer prije centralnog događaja u Posjetiteljskom centru za širu javnost je predstavljen projekt pod nazivom „Centar dobrote”. On pruža odgovor na problem nedovoljnih prostornih kapaciteta s kojima se udruga Dar dobrote suočava te koji onemogućuje razvoj novih programa i projekata koji bi bili usmjereni na ublažavanje siromaštva i socijalne isključenosti. Bit će to svojevrsni distribucijski centar za humanitarnu pomoć za znatno šire područje.

– Do sada smo osigurali zemljište, građevinski projekti su pri kraju, a s gradnjom bi trebali započeti već sljedeće godine. Otvoren je i podračun na kojeg se mogu uplatiti donacije – izjavio je predsjednik udruge.

Petica za Socku

Trećeg dana manifestacije održana je šesta po redu humanitarna utrka “Petica za Socku” koja se tradicionalno otrčala u Perivoju Pejačević. Utrku su podržale razne udruge, klubovi, društva, Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice te URT „Nexe Team” Našice koji su je i postavili.

Zaželi Našice RADILO 12 ŽENA Još jedan projekt ZAŽELI kojem je Grad Našice partner uspješno završen Našice NAŠICE Grad investiranjem u Londžicu investira i u gospodarstvo Rekonstrukcija u Našicama U NAŠICAMA Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju: Pročelje već mami poglede