Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
REKORDNE BROJKE

Na Plivalištu Vukovar uživalo 73.407 posjetitelja

Foto: Grad Vukovar

Plivalište Vukovar ove ljetne sezone, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, ostvarilo je rekordnu posjećenost od 73.407 posjetitelja, što je u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu, kada je tijekom ljetne sezone Plivalište Vukovar posjetilo 61.685 posjetitelja, povećanje za gotovo 20 posto.

Vukovarsko plivalište tijekom ljeta bilo je mjesto opuštanja i odmora za brojne Vukovarce, ali i građane iz okolnih gradova pa i županija.

- Iza nas je rekordna ljetna sezona te smo tijekom nje uložili dodatan trud u osiguranju kvalitetne ponude, što su posjetitelji i prepoznali. Vjerujem da je svatko ovog ljeta mogao pronaći ponešto za sebe – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Najavio je i zimsku sezonu u Sportskim objektima Vukovar, kazavši kako će ona, kao i do sada, obilovati raznim aktivnostima i sadržajima.

Povodom izuzetno uspješne ljetne sezone Plivalište Vukovar posjetio je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, pri tome naglasivši kako kvalitetni i moderni sportski sadržaji te kvalitetan tim ljudi rezultiraju visokom posjećenošću tijekom cijele godine.

– Tijekom cijele godine Sportski objekti Vukovar bilježe izuzetno visoku posjećenost, a ovo toplo ljeto donijelo nam je rekordne brojke. Kvalitetnu ponudu te stručan tim ljudi prepoznali su naši građani, ali i posjetitelji iz okolnih mjesta što nam je dobar pokazatelj da nastavimo ulagati u sportsku infrastrukturu kako bismo Vukovaru osigurali poziciju grada koji će biti prepoznatljiv po mogućnostima bavljenja profesionalnim, ali i rekreativnim sportom – rekao je Penava.