Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Plivalište Vukovar bilježi iznimne rezultate u radu i brojne posjete

U 2021. plivalište posjetilo rekordnih 165.000 gostiju

Foto: Vukovar
Plivalište posjetiteljima nudi i mogućnost korištenja fitness centra, sauna, frizerskog salona, dva salona za masažu i kafić, što je omogućilo da vukovarska četvrt Borovo naselje postane središte sportskog i društvenog života

U ožujku ove godine vukovarsko plivalište, jedan od najmodernijih takvih objekata u Hrvatskoj, obilježit će pet godina rada. U vrijeme kada se već provode planirani programi za 2022., vrijedi spomenuti rekordne rezultate plivališta u 2021., pogotovo unatoč  brojnim mjerama u borbi protiv koronavirusa koje radu plivališta nisu išle naruku.

- Tijekom 2021. zabilježili smo ukupno 165.000 posjeta, što je za 25.000 posjeta više nego dosad. Samo tijekom tri ljetna mjeseca plivalište je posjetilo 73.000 posjetitelja. Imali smo posjete iz cijele županije, ali i iz BiH i Srbije te iz drugih zemalja - rekao je Ivan Szabo, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u Vukovaru.

Istaknuo je i da se radi o rekordnim brojkama. Međutim, da bi uspjeli u svemu tome,  zaposlenici Javne ustanove morali su se prilagoditi svim uvjetima, i to ne samo povećanom broju posjetitelja nego i svim mjerama koje su donošene u borbi protiv COVID-19.

Tako su, između ostaloga, morali osigurati više spasilaca koji su se brinuli za sigurnost posjetitelja, ali i više ležaljki, suncobrana… 

Prema Szabinim riječima, sve je bilo prilagođeno ljetu jer je ljetna sezona za ukupan broj posjetitelja plivališta najvažnija.

Vukovarsko plivalište je i mjesto gdje sve programe provode i brojne udruge s područja grada, ali i mjesto gdje će se ove godine održati niz plivačkih i vaterpolskih natjecanja.

Treba napomenuti i da plivalište posjetiteljima nudi i mogućnost korištenja fitness centra, sauna, a tu su i frizerski salon, dva salona za masažu i kafić. Sve to omogućilo je da vukovarska četvrt Borovo naselje postane središte sportskog i društvenog života, a rezultati koji se postižu opravdavaju investiciju.