Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Manifestacija

Na "Podravskim motivima" prvo pivo od koprive i koncerti

Podravski motivi
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Na Zrinskom trgu crtat će se velika kopriva koja će simbolično povezati Gradski park i novootvorenu Galeriju Mije Kovačića

U Koprivnici će se od 29. lipnja do 1. srpnja održati najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom, 24. Podravski motivi. Ta kulturno-turistička manifestacija će u gradskom parku i na Zrinskom trgu promicati izvorne vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice i podravske gastronomije.

Renesansni festival Međunarodno priznanje Koprivnica ušla u elitno društvo najpoznatijih povijesnih gradova

Otvorenje je 29. lipnja u 20 sati, kad će ključeve grada preuzeti navini slikari. – Tijekom tri dana održavanja posjetitelje očekuje bogat program u kojem sudjeluje više od 40 naivnih umjetnika, tridesetak starih obrta i raznih izlagača, a održat će se i interaktivne radionice. Ovogodišnja glavna tema manifestacije je kopriva, pa će u Koprivinom kutku biti smješteni razni zanimljivi proizvodi od koprive uključujući i prvo koprivničko pivo od koprive – kažu u Gradu.

Na radionici na glavnom Zrinskom trgu crtat će se velika kopriva na asfaltu, koja će simbolično povezati Gradski park i novootvorenu Galeriju Mije Kovačića. Na programu je i svjetsko nogometno prvenstvo "Naivcov". – Najmlađe očekuju brojni zanimljivi sadržaji u Lino igraonicama, a one malo veće bogat zabavno-glazbeni program s brojnim KUD-ovima, puhačkim orkestrima i vokalno-instrumentalnim sastavima – najavljuju organizatori gradske Turističke zajednice. U večernjim satima u petak svirat će bend Ogenj, u subotu Jimmy Stanić, a u nedjelju Zadruga. – Važno je napomenuti da će ovogodišnji "Podravski motivi" u velikoj mjeri biti financirani iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u sklopu projekta CultuREvive Tour, u kojem Turistička zajednica grada Koprivnice sudjeluje kao partner – ističu.

Koprivko Kako je lik iz slikovnice postao brend Koprivko iz 14. stoljeća djecu uči razvrstavati otpad