Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 54 pregleda
Visoka kvaliteta

Na porečkim plažama čak 22 Plave zastave

plaža
Foto: Grad Poreč
Od spomenutih 22 Plave zastave, osam ih se nalazi na plažama Valamar Rivijere, 11 na plažama Plave lagune, te tri na gradskim plažama

Ovoga ljeta porečke će plaže s ponosom isticati čak 22 Plave zastave - međunarodno priznanje i simbol za očuvani okoliš i pažnju koju čovjek posvećuje prirodi. 

Plave zastave krase porečke plaže već niz godina, dokazujući tako kvalitetu mora, visoku razinu uređenja plaže, prisutnost spasilačke službe, upućivanje gostiju na zaštitu i očuvanje prirodnog okoliša, te drugih sadržaja bitnih za dobivanje ovog prestižnog priznanja.

Uz samo podizanje zastave, organiziran je i program u kojem su nastupile mlade harmonikašice Umjetničke škole Poreč, Vita Blažević i Rikarda Labinac, Veslački klub Adriaco Poreč, te Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08. Od spomenutih 22 Plave zastave, osam ih se nalazi na plažama Valamar Rivijere, 11 na plažama Plave lagune, te tri na gradskim plažama.            

"Ponosan sam što se Plave zastave dugi niz godina vijore na našim plažama, imamo ih 22, kao grad najviše u Hrvatskoj, a sinonim su čistog mora, uređene plaže i zahvaljujem svima koji se kontinuirano trude svih ovih godina da uređuju naše plaže i čiste podmorje. To su naša Turistička zajednica, Valamar Riviera, Plava laguna i Grad. Zadnjih tri godine Grad Poreč uložio je značajna sredstva, preko sedam milijuna kuna u uređenje pet gradskih plaža – gledali smo ravnomjerno uređivati sve plaže: od sjevera, Červar Porta, preko Saladinke, Materade, Borika sve do Gradskog kupališta", kazao je Peršurić.

Na Gradskom kupalištu je naime, uređena posljednja u nizu ovih plaža, a Peršurić je istaknuo kako je Grad za tu svrhu povukao značajna sredstva iz raznih fondova i Ministarstva turizma, preko dva milijuna kuna. Dodao je kako je uređivanje plaža uključivalo i uređivanje šetnica, nove rasvjete, sanitarnih čvorova, postavljanja nove komunalne opreme, te svega ostalog što priliči modernim plažama. Na Gradskom kupalištu postavljena je i teretana na otvorenom, već šesta u nizu, a posebnom je čini i glazbena ograda koja svira popularnu pjesmu „La mula de Parenzo“, izvijestili su iz gradske uprave.