Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
samobor

Na prostoru bivše vojarne Taborec osvanut će nova škola

Samobor će dobiti novu školu
1/3
Foto: Grad Samobor
Nakon više od pola stoljeća čekanja, Grad potpisivanjem Ugovora o početku radova kreće u realizaciju, a rekonstruirat će se i dograditi postojeći objekt br. 5

Grad Samobor intenzivno radi na proširenju osnovnoškolskih kapaciteta, jer se broj stanovnika konstantno povećava, a shodno tome i potreba za upisom djece u osnovne škole.

Nova sportska dvorana

Nakon što je prošle školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutno najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, u planu je izgradnja sportske dvorane i dogradnja Osnovne škole Milana Langa u Bregani, čime će se stvoriti uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni i održavanje sportskih aktivnosti učenika.

Dograđeno će biti 500 kvadrata novog školskog prostora te će biti izgrađena sportska dvorana površine 2102 kvadrata. Nakon više od pola stoljeća čekanja, Grad Samobor potpisivanjem Ugovora o početku radova kreće u realizaciju nove kapitalne investicije, izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane na području bivše vojarne Taborec.

Škola i sportska dvorana planirane su na području nekadašnje vojarne tako što će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt br. 5. Grad je pripremio kompletnu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu, a sada su osigurana i financijska sredstva za gradnju, jer je iz fondova EU ostvareno gotovo deset milijuna eura. Za ovaj kapitalni projekt u svojstvu izvođača odabrana je tvrtka Gradnja Futura, u svojstvu voditelja projekta odabrana je tvrtka Subnecto, dok će stručni nadzor obavljati Progerea.

Nakon uvodnih pozdrava predstavnika tvrtki, svim okupljenima dobrodošlicu je zaželjela i gradonačelnica Petra Škrobot.

– Iznimno sam sretna što smo došli do ove faze projekta. Ono što želim istaknuti jest da je ovo dugo željeni i očekivani projekt u Samoboru. Sigurna sam da će projekt teći predviđenom dinamikom i da će sve proći u redu, ali i da ćemo uspješno surađivati na ovom gotovo deset milijuna eura vrijednom projektu. Od dolaska na vlast nastojimo što više iskoristiti mogućnosti koje nam pružaju EU fondovi, a ovo je još jedna potvrda da se sav uloženi trud isplatio. Ovo je najveći iznos sredstava koji smo do sada ostvarili za jedan od brojnih projekata. Osiguranje sredstava za ovaj projekt planirali smo dijelom iz vlastitih prihoda Grada, a dijelom iz kapitalne pomoći iz EU fondova. Rekonstrukcije su uvijek izazovne i nadamo se da neće biti prevelikih iznenađenja. Želim vam svima puno sreće u ovom projektu, a mi ćemo vam biti na raspolaganju kako bi sve prošlo u najboljem redu – poručila je Petra Škrobot.

Učionice na tri etaže

Projektom dogradnje i rekonstrukcije objekta za potrebe osnovne škole planirano je 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika, a učionice će biti razmještene na tri etaže. U prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije poput zbornice, kabineta te ureda za stručno osoblje. Također je predviđena i izgradnja školske sportske dvorane s pratećim sadržajima, povezane sa zgradom škole.

storyeditor/2024-06-30/DSC_8395.JPG Program traje do nedjelje, a gledat će se i "Mačke u muzeju" Ljeto u Samoboru uz predstave, radionice i Vannu U povodu 11. obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji se obilježava 1. srpnja, u petak će se odigrati sada već tradicionalni Susret pri Kalinu Dugogodišnje prijateljstvo Tradicionalni 11. Susret pri Kalinu Manifestacija posvećena slavnom kolaču, u sklopu 38. izdanja, nudi pregršt zanimljivih i zabavnih događanja u Rudama Tradicionalna biciklijada Svratite do Ruda na "delac" greblice