Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
posvećeni životu Gracijana Starijeg

Na Sedme rimske dane dolazi skupina legionara iz Bugarske i Psihomodo pop

Rimski dani u Vinkovcima
1/6
Foto: Branimir Bradarić
Pored već uobičajenih priredbi, kao kao što je Sajam rimskih proizvoda, defilea i prikaza borbi Rimljana i Barbara, održat će se i niz predavanja i radionica na temu staroga Rima te 2. festival craft piva "Beeram domaće"

Ovogodišnji Rimski dani u Vinkovcima, osmišljeni prije sedam godina s ciljem popularizacije rimske povijesti na tlu tog slavonskog grada, održat će se od 31. svibnja do 2. lipnja i bit će posvećeni životu Gracijana Starijeg, oca rimskih careva Valentinijana I i Valensa koji su rođeni upravo u rimskom naselju na tlu Vinkovaca.

Priznanje Rimski dani osvojili prestižnu međunarodnu nagradu Plautilla

Manifestaciju je na konferenciji za novinare u utorak najavio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Istaknuo je kako se Rimskim danima želi podsjetiti na bogato rimsko razdoblje vladanja panonskim prostorom, u kojem je na tlu Vinkovaca postajalo značajno naselje Colonia Aurelia Cibalae u blizini kojega se 314. godine vodila bitka za prevlast i moć između careva Konstantina Velikog i Licinija.

- Očekuje nas bogat vikend u kojemu će svatko moći pronaći nešto za sebe, da bi se kroz tih nekoliko dana vratili dvije tisuće godina unazad i prikazali život iz tog vremena u našim krajevima. Nadam se i kako ćemo Rimske dane uzdignuti do te razine da ih po broju posjetitelja možemo nazvati malim Vinkovačkim jesenima - poručio je Bosančić.

Turizam Nova turistička brošura “Vinkovci od A do Ž”

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković najavila je kako ove godine na Rimske dane dolazi skupina legionara i barbara iz Bugarske, koji će postaviti svoje tabore na obali Bosuta pa će posjetitelji obilaskom tabora moći vidjeti način na koji se živjelo u vrijeme Rimskog carstva.

Pored već uobičajenih priredbi, kao kao što je Sajam rimskih proizvoda, defilea i prikaza borbi Rimljana i Barbara, održat će se i niz predavanja i radionica na temu staroga Rima, 2. festival craft piva "Beeram domaće", Rimska noć vina te koncerti Prljavog kazališta i Psihomodo popa.

U srcu Slavonije čekaju prve goste na ranču okruženom s tri jezera U MJESTU RUŠEVO OTVOREN JE EKOLOŠKI OPG U srcu Slavonije čekaju prve goste na ranču okruženom s tri jezera