Izbornik
Naslovnica Gradovi
Druženje u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Frana Galovića

Na školi za čarobnjake izrađivali čarobne štapiće

U knjižnici ističu kako su nastali jedinstveni i vrlo maštoviti, unikatni, a k tome i ekološki štapići, čija je dodatna vrijednost što je za njihovu izradu iskorišten zeleni otpad
Foto: KNJIŽNICA FRAN GALOVIĆ

Završeno je još jedno "Harry Potter" druženje u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Frana Galovića.

Priliku da samostalno izrade svoj "čarobni štapić" iskoristilo je 13 mladih polaznika radionice "Škola za čarobnjake", održane prošli tjedan. Među sudionicima bilo je i troje Ukrajinaca, ljubitelja Harryja Pottera.

– Knjižnica time ostvaruje svoj stalni cilj da bude otvoreno i prijateljsko mjesto za sve članove zajednice, pa tako i za naše privremene ukrajinske sugrađane koji su se zbog rata u njihovoj zemlji sklonili u Hrvatsku. Upravo ovakvi, ležerni i zabavni programi prilika su za neformalne susrete, upoznavanje i zbližavanje s vršnjacima sličnih interesa, tim više što je Harry Potter univerzalan lik, poznat i voljen širom svijeta, pa tako ima ljubitelje i u Hrvatskoj i u Ukrajini – rekli su u gradskoj knjižnici.

Na radionici "Škola za čarobnjake", uz tradicionalni kviz u kojem su svi još jednom pokazali izvrsno poznavanje knjiga o Harryju Potteru (za Ukrajince kviz je bio preveden na ukrajinski jezik), polaznici su izradili "čarobne štapiće" od suhih grana koje su ukrasili vrućim ljepilom, bojom, perlicama, špagicama i šljokicama.

U Knjižnici ističu kako su nastali jedinstveni i vrlo maštoviti, unikatni, a k tome i ekološki štapići, čija je dodatna vrijednost što je za njihovu izradu iskorišten zeleni otpad. Nakon toga, sudionici radionice izradili su i poseban "bookmarker" u obliku čarobne metle. Na kraju, svi su se složili da su dva sata radionice opet prebrzo prošla, uz dobro društvo i uz mnoštvo kreativnih aktivnosti u kojima su svi uživali te se još jednom odlično zabavili u knjižnici. Sljedeća ljetna radionica s tematikom iz svijeta Harryja Pottera održat će se 29. kolovoza pod nazivom "Pismo iz Hogwartsa".

Osim toga, za najmlađe se održavaju kreativne radionice za Basnosvijet koje će biti 20. srpnja od 11 do 12.30 sati i 8. kolovoza u 18 sati u Makerspaceu. Susret dječjeg čitateljskog kluba Čituljko pak održat će se 27. srpnja u 10 sati u Makerspaceu, a tema susreta su knjige i čitanje. 

UGOVORE kojima Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode omogućavaju realizaciju dva važna projekta potpisali su župan Ivan Anušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković Poljoprivredne površine pod sustavom za navodnjavanje Nove investicije: dogradnja SN-a Gat i izgradnja mosta na Vuki u Laslovu Potpisan ugovor Vrijedan ugovor Obnova dijela Strossmayerove u Našicama NA SVEČANOJ sjednici dodijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije i zahvalnice predsjednice Županijske skupštine i župana Zagrebačke županije Sjajni gospodarski pokazatelji Poduzetnici Zagrebačke županije lani su bili drugi po uspješnosti