Izbornik
Naslovnica Gradovi
Stotinjak izlagača u Koprivnici

Na Srednjovjekovnom adventu i sudionici iz Venezuele

Svoje zanate na Srednjovjekovnom sajmu predstavit će kovači, lončari, košaraši, stolari, brusači, rakijaši, pekari, mesari, slikari i drugi
1/5
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Sve je spremno za početak jedinstvene adventske manifestacije u ovom dijelu Europe – Srednjovjekovnog božićnog sajma u Koprivnici, koji se održava treću godinu zaredom. Ispred Muzeja grada Koprivnice, na najstarijem koprivničkom trgu dr. Leandera Brozovića, predstavljen je prošlog tjedna program trećeg Srednjovjekovnog božićnog sajma. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji starih zanata i bogate gastronomske ponude koja će za posjetitelje biti otvorena svakog vikenda od 9. do 30. prosinca. Ovogodišnja manifestacija prvi je put međunarodnoga karaktera jer na nju stižu sudionici iz Slovenije, Češke, Rumunjske i daleke Venezuele, koji će se uklopiti među stotinjak izlagača na tom jedinstvenom srednjovjekovnom adventu u srcu u Koprivnice. Zadovoljstvo što će se grad tijekom božićno-novogodišnjih blagdana ponovno vratiti u prošlost na predstavljanju manifestacije iskazala je zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

– Cijeli prosinac i koprivnički advent zamislili smo tako da nastavljamo s tradicijom srednjovjekovnog adventa, koji se pokazao kao uspješan proizvod. Isto tako, pošto su središnji Zrinski i Jelačićev trg obnovljeni, imamo prostora i za našu klasičnu Koprivničku bajku. Što se tiče samog programa Bajke, o tome više tijekom idućeg tjedna – najavila je dogradonačelnica Koprivnice. Da su u Koprivnici inovativni u organiziranju ovakvih manifestacija, potvrdio je i direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan.

– Koprivnica je nastala upravo na mjestu na kojem se održava ova manifestacija. Zbog toga nam je važna ova lokacija kako bi se što više naših sugrađana upoznalo s poviješću našega grada. Za naše posjetitelje bit ćemo otvoreni vikendom od 16.30 do 20 sati, osim u razdoblju od Štefanja do Stare godine, kada ćemo raditi sve dane – najavio je idejni tvorac velikog Renesansnog festivala i Srednjovjekovnog adventa Renato Labazan.

Predsjednik koprivničke Udruge Anno Domini, koja je suorganizator Renesanse i Srednjovjekovnog adventa, Dragutin Jeđud otkrio je važnost i posebnost muzejskog trga i cijelog prostora.

Brojka govori da imamo sjajne sportašice i sportaše koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju, kaže župan Sportski ponos Sisačko-moslavačke županije Zahvalnice za 169 sportašica i sportaša te 19 ekipa za rezultate Izgradnjom škole djeci s teškoćama u razvoju osigurat će se uvjeti primjereni za boravak te odvijanje odgojno-obrazovnih procesa Potpisan sporazum i položen kamen temeljac Djeca s teškoćama u razvoju napokon će dobiti novu školu i primjerene uvjete MJESEČNA stipendija i financijska potpora studentima iznosi 160 eura Zaklada Mikec Novih 47 stipendija za darovite studente