Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zdrava hrana, okoliš i tjelovježba u fokusu

Na stotine mališana obilježilo Europski tjedan kretanja

Foto: Grad Koprivnica
Mališani su bili u edukativnoj šetnji tržnicom

Nizom manifestacija te akcija koje potiču zdravlje i zaštitu okoliša u Koprivnici je obilježen Europski tjedan kretanja. Brojnim događajima najviše su se odazvali najmlađi - mališani iz koprivničkih gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola. Tako je na Gradskoj tržnici u organizaciji Grada Koprivnice i tvrtke Komunalac održana edukativna šetnja tržnicom koja je okupila stotinjak mališana iz dječjih vrtića “Smiješak”, “Igra” i “Tratinčica” te učenika 4.c razreda Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog.

Uz Europski tjedan mobilnosti Svečano otvorena šetnica uz Kutinicu

Mališani su, uz edukativnu šetnju kojoj je bio cilj poticati naviku jedenja domaćih i svježih proizvoda u svakodnevnoj prehrani, posjetili poljoprivredne proizvođače koji prodaju na tržnici. Od njih su imali priliku čuti kako se uzgaja domaće voće i povrće.

Uz igru i zabavu upoznali su se s vrijednostima koje dolaze s Gradske tržnice te s pravilnom prehranom svježim voćem i povrćem, a na kraju šetnje dočekao ih je zdravi obrok s Koprivničkoga placa.

Svečano otvorenje U gradski Dječji vrtić “Loptica” u Koprivnici upisan 191 novi mališan, 20 više nego lani

Mališani su bili glavni akteri i u Sportskom centru Cerine na Gradskim bazenima kamo se zaputila skupina iz dječjih vrtića “Tratinčica” i “Smiješak” te školarci iz Osnovne škole Braće Radić. Treneri Sportskog centra Cerine za njih su pripremili niz zanimljivih igara i mali poligon s raznovrsnim vježbama koje su mališani odradili bez imalo muke.