Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Svečano otvorenje

U gradski Dječji vrtić “Loptica” u Koprivnici upisan 191 novi mališan, 20 više nego lani

Foto: Robert Mihaljević
Montažna zgrada vrtića stara je više od 40 godina

Potpuno obnovljen objekt Dječjeg vrtića “Loptica” u Generalićevoj ulici u središtu Koprivnice svečano je otvoren prošli tjedan. Vrijednost radova iznosila je oko 2,8 milijuna kuna. Grad je u projektu sudjelovao s 46 posto vlastitih sredstava, a 54 posto novca osigurano je iz europskog projekta Prominent MED.

Vatrogasne aktivnosti Koprivnički vatrogasci opet čuvaju Brijune

– Zahvalio bih Regionalnoj energetskoj agenciji Sjever koja je doista odradila golem posao i pokazala da se može i vlastitim domaćim snagama i domaćom pameti biti u top 10 hrvatskih gradova po povlačenju novca EU – naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić na svečanom otvorenju.

– Riječ je o inovativnim rješenjima u obnovi zgrada koja dosad nismo imali prilike vidjeti u Hrvatskoj. Posebno mi je drago što je tako zahtjevan projekt provela naša lokalna građevinska operativa – zaključio je.

Cijeli projekt inovativne obnove zgrade (izolacija, podovi, grijanje i sustav klimatizacije, obnova pročelja) osmislila je Regionalna energetska agencija Sjever, o čemu je na svečanosti otvorenja govorio čelnik Agencije Ivan Šimić. Ravnateljica vrtića Ida Šipek otkrila je da je posebno emotivna zbog cijelog projekta jer je ona kao dijete predškolski odgoj pohađala upravo u objektu “Loptica”. Inače, riječ je o montažnom objektu starom 40 godina koji je prije desetak godina teško stradao u požaru i otad se u njega nije pošteno ulagalo.

Mirovinski zavod Sve više novih radnih mjesta na području Koprivnice

U gradske dječje vrtiće u Koprivnici ove je godine upisan ukupno 191 novi mališan, što je za oko 20 djece više nego protekle pedagoške godine, otkrila je prilikom otvorenja “Loptice” ravnateljica Dječjeg vrtića Ida Šipek. Zasad je 11 djece jasličke dobi ostalo neupisano, ali u Gradu se nadaju da će na koncu svi dobiti mjesto u nekom od vrtića ili obrta za čuvanje djece na području
 Koprivnice.