Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković 230 pregleda
Potpisan ugovor

Na ulicama Metkovića uskoro će biti postavljena štedljiva javna rasvjeta

Katarina Ujdur
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Metković će tako dobiti suvremeni sustav javne rasvjete koji će na godišnjoj razini omogućiti uštedu energije u iznosu od 772.500 kuna

Metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur potpisala je Ugovor o energetskom učinku između Grada Metkovića i Zajednice ponuditelja koju čine Elos d.o.o. i Štedna rasvjeta d.o.o., a koju je predstavljao Zoran Samardžić, direktor Elosa.

Riječ je o novom, suvremenom sustavu javne rasvjete koji će na godišnjoj razini omogućiti uštedu energije u iznosu od 772.500 kuna. Grad Metković taj će taj projekt financirati iz ušteda ostvarenih tijekom sljedećih osam godina pa to neće opterećivati proračun. Budući da je predviđeni životni vijek rasvjetnih tijela dvanaest godina, na kraju će se uz otplaćeni sustav uštedjeti oko 3.000.000 kuna.

Narudžba rasvjetnih tijela puštena je u proceduru, a isporuka prvih količina očekuje se između 20. i 25. ožujka pa bi se odmah počelo s njihovom montažom. Ostatak će dolaziti sukcesivno sljedećih petnaestak dana te će se tako se montirati na rasvjetne stupove. Dopuste li vremenske prilike posao bi trebao biti završen do 1. svibnja, priopćili su iz Metkovića.