Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Zahvaljujući projektu EU ‘Grad ZA djecu’, nastavlja se opremanje dubrovačkih vrtića

Nabavili Montessori pribor, kupljena sportska oprema

1/2
Foto: Grad Dubrovnik
U Montessori sobama djeca uče kroz igru te im se razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjem školovanju i životu

U sklopu projekta  “Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika” nabavljena je oprema za provođenje Montessori programa koju je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

projekt EU „Grad ZA djecu“ Opremljene senzorne sobe u vrtićima "Pčelica" i "Palčica" vrijedne 150.000 kuna

Montessori pribor, didaktički materijali izrađeni od ekoloških materijala i obojeni prirodnim bojama, ukupne vrijednosti 188 tisuća kuna, nabavljen je za tri dječja vrtića: „Škatulica“, „Pčelica“ i „Palčica“. U Montessori sobama djeca uče kroz igru te im se razvija matematički i induktivni način razmišljanja koji im pomažu u daljnjem školovanju i životu.

Također u sklopu projekta nabavljena je oprema za provođenje sportskog programa u dječjim vrtićima “Pile”, “Ciciban” i “Palčica”. Sportska oprema vrijedna je 220.000 kuna.

subvencije grada Novac za 190 gospodarskih subjekata i 87 građana

Zahvaljujući ovom projektu uvedena je poslijepodnevna smjena, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta. Zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru.