Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
subvencije grada

Novac za 190 gospodarskih subjekata i 87 građana

Foto: Grad Dubrovnik
Maksimalan iznos mjesečne subvencije za najam poslovnog prostora je 2500 kn

Subvenciju za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području grada Dubrovnika ostvarilo je 190 gospodarskih subjekata te će Grad ovu mjeru za travanj subvencionirati u ukupnom iznosu od 433.124 kune.

projekt EU „Grad ZA djecu“ Opremljene senzorne sobe u vrtićima "Pčelica" i "Palčica" vrijedne 150.000 kuna

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize prouzročene koronavirusom.

Ovim putem iz nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more napominju korisnicima mjere da su za svibanj dužni dokaz o uplati najma poslovnog prostora dostaviti najkasnije do 31. svibnja, a za lipanj do 30. lipnja jer im se u protivnom neće moći isplatiti potpora za idući mjesec.

Definirani su uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija, i to u iznosu do maksimalno 2500 kuna mjesečno za travanj, svibanj i lipanj.

Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 posto.

iz fondova eu Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića

U sklopu donesenih mjera pomoći za prevladavanje krize prouzročene koronavirusom Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika isplatio je drugi ciklus privremene novčane pomoći za 44 korisnika u ukupnom iznosu od 94.500 kuna. Tako je za travanj za 87 korisnika ove mjere ukupno isplaćeno 187.500 kuna.