Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Advent u Sisku

Naglasak ovogodišnjeg programa Božića u gradu je na djeci

Postavljanje montažnog klizališta u Sisku
1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ove godine će manifestaciju "Božić u gradu" obilježiti veliko klizalište na Trgu bana Jelačića, veličine 30 sa 15 metara, koje s radom počinje 6. prosinca te će biti otvoreno sve do 7. siječnja

Ovogodišnja božićni program u Sisku počinje u subotu, 2. prosinca, s radionicama za djecu povodom predstojećeg blagdana Svetog Nikole, a sve zavšava dočekom Nove godine na otvorenom uz grupu Ruswaj. Dječju će Novu godinu, već tradicionalno, 31. prosinca od 11 sati dočekati i najmlađi.

Ove godine će manifestaciju "Božić u gradu" obilježiti veliko klizalište na Trgu bana Jelačića, veličine 30 sa 15 metara,  koje s radom počinje 6. prosinca te će biti otvoreno sve do 7. siječnja. Radno vrijeme klizališta bit će od 10 do 22 sata.

- Oni koji nemaju svoje klizaljke moći će ih iznajmiti, osigurano je 150 pari klizaljki i pomagala za malu djecu koja još ne znaju klizati. Uz klizalište će biti postavljeni ugostiteljski objekti u kojima će se moći popiti čaj ili kuhano vino i nešto pojesti – navio je Saša Petak, ravnatelj ŠRC-a Sisak, koje će upravljati klizalištem.

Kako ističe direktorica Turističke zajednice grada Siska Milijana Borojević naglasak programa "Božića u gradu" je na djeci, odnosno na radionicama i kazališnim predstavama za djecu. Posebno je izdvojila dječji doček nove godine.

- Ove će godine doček Nove godine za najmlađe biti drugačiji od onog što smo radili do sada. U programu dočeka dječje nove godine sudjelovat će najbolji iz natjecanja Prvi pljesak od prošle i ove godine– rekla je Milijana Borojević.

Tijekom manifestacije Božić u gradu prvi će put voziti božićni autobusi.

- Djecu ćemo voziti besplatno u dva nova autobusa koji će biti ukrašeni lampicama i kuglicama. Dogovoreno je već do sada sa školama više od 50 prijevoza. Za njih će glumac Marko Hergešić izvoditi kratku predstavu u autobusu - najavio je direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

Radionice za djecu će biti održane u prostoru bivše Mozaik knjige na dječjem igralištu u tzv. Majmunjaku, kreativne radionice bit će i u Daskalištu, Dječjoj knjižnici, Gradskom muzeju, Gradskoj galeriji... Uz domaći Ruswaj na dočeku Nove godine, 23. prosinca će Božićni koncert na Korzu održati Meritas i Jelena Radan.