Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Likovni natječaj

Nagrađen najbolji rad u povodu Dana Siska

Likovni natječaj Zašto volim Sisak
1/4
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nagradu, smartphone uz tisak njenog rada na jumbo plakatu, uručila joj je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

- Prikazala sam motive Starog mosta, Starog grada, Matoša, Holandske kuće i sisačke lađe, sve ono što je naše sisačko - rekla je Marija Roksandić, učenica 8.a razreda Osnovne škola 22. lipnja, čiji je crtež proglašen najboljim na likovnom natječaju 'Zašto volim Sisak', organiziran povodom Dana grada Siska.

Tehnička škola u Sisku ERASMUS+ Učenici se vratili sa stručne prakse u Italiji

Nagradu, smartphone uz tisak njenog rada na jumbo plakatu, uručila joj je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

- Sisak volimo 365 dana u godini, bilo da radimo oslikavanje uskršnjih jaja ili božićnih kuglica ili natječaj Zašto volim Sisak, ali uvijek je tu jedna konstanta, a to je mnoštvo djece koja žele iskazati što je njima važno u gradu i onda oni to na najbolji način i iskažu - rekla je gradonačelnica.

Drugonagrađeni rad ima Una Vasilik, učenica 6.b razreda Osnovne škole Viktorovac, a treću nagradu osvojila je Dora Ćosić, učenica 8.b razreda Osnovne škole Braća Bobetko. Izvan konkurencije nagrađeni su i radovi skupine Lavići iz Dječjeg vrtića Sisak Novi koje su izradili Ava Polak, Laura Matijević i Andi Halkić, a izvan konkurencije nagradu je dobio i Centar za rehabilitaciju Komarevo.  
Na natječaj je pristiglo čak 127 radova. Jedna od članica komisije ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber naglasila je kako broj prijavljenih radova iz godine u godinu raste.

- To je veliki poticaj Gradu Sisku da i dalje organizira takve natječaje, jer djeca i njihovi mentori su zainteresirani kroz elementarni likovni izričaj obrađivati specifične teme koje su svake godine različite - rekla je Trauber najavivši izložbu svih pristiglih radova koja će u Gradskoj galeriji Striegl biti postavljena  od 7. do 24. kolovoza.

Obljetnica dječjeg odjela za kirurgiju Sisačka bolnica Pola stoljeća Odjela za dječju kirurgiju Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Ukinut prije nekoliko godina U Petrinju se vraća Općinski sud