Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
ERASMUS+

Učenici se vratili sa stručne prakse u Italiji

Tehnička škola u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Ove godine su za svoj projekt iz programa ERASMUS+ dobili više od sto tisuća eura, a Sisačko-moslavačka županija pripomogla je sa 160.000 kuna

Četrdeset i pet učenika Tehničke škole Sisak vratilo se s trotjedne stručne prakse u tvrtkama na području talijanske Bologne. Budući strojarski računalni tehničari, tehničari za električne strojeve, elektroničari te tehničari za računalstvo i ekološki tehničari iz Siska su u Italiju putovali u sklopu projekta "Stručnom praksom do kompetencija za tržište rada“, a kojeg Tehnička škola provodi već nekoliko godina uz pomoć europskih fondova.

Volonteri iz SAD-a u H. Kostajnici Aktivni diljem svijeta Volonteri iz SAD-a u Hrvatskoj Kostajnici: Želim svojim radom usrećiti i druge

Ove godine su za svoj projekt iz programa ERASMUS+ dobili više od sto tisuća eura, a Sisačko-moslavačka županija pripomogla je sa 160.000 kuna.

"Bilo nam je odlično. Naučili smo puno o tome kako funkcioniraju tvrtke i o poslu kojeg ćemo raditi u budućnosti. Radili jesmo, ali smo se i zabavljali. Obišli smo i muzej Ferrarija  te Veneciju", rekao je na predstavljanju rezultata projekta učenik 3. razreda Tehničke škole Sisak Leon Milinović.

Tehnička škola već je osigurala i iduće školske godine svojim učenicima praksu na istom području. Odobreno im je 102.000 eura iz programa Erasmusa što će omogućiti da se novih 38 učenika upozna s tvrtkama u Italiji i svojom budućom strukom.

Centar kompetencija Novih milijun kuna za zgradu u Lađarskoj ulici Bivša vojarna postaje Centar kompetencija