Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
GRADSKO KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ

Nagrade kao poticaj za još uspješniji rad

Ilustracija
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Brojne predstave i dosadašnje nagrade prometnule su vinkovačko kazalište u jedno od vodećih kazališta u Hrvatskoj, ali i šire

Poslije nagrada za dosadašnji rad, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić primio je u svom uredu Zdenka Rečića, ravnatelja Gradskog kazališta Joza Ivakić, i mladu vinkovačku glumicu Mateu Marušić. Brojne predstave i dosadašnje nagrade prometnule su vinkovačko kazalište u jedno od vodećih kazališta u Hrvatskoj, ali i šire.

Ilustracija AKCIJA Učenici posadili 28 sadnica stabala

– Velika je čast kao mlada glumica dobiti ovakvu nagradu, a svaka sljedeća predstava i projekt koji struka prepozna je veliki plus za moj rad – rekla je Matea Marušić.

O dosadašnjem radu kazališta govorio je i Zdenko Rečić koji je rekao kako su poslije brojnih nagrada i odigranih predstava dobili čestitke iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe. Istaknuo je i kako su im te nagrade dodatni poticaj za još bolji i kvalitetniji rad, ali i nove uspjehe.

Ilustracija Mjere Grada Vinkovaca za pomoć gospodarstvu Ugostiteljima 2000 kuna po zaposlenom, u planu ukidanje poreza na potrošnju

– Vidjelo se da vinkovačko kazalište može parirati većim kazalištima koja imaju i više novca i više glumaca. Međutim, umjetnost, poput sporta i drugih stvari u kojima je potreban izniman talent i puno truda, pravi je dokaz da srce i trud mogu sve pobijediti – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić tijekom primanja nagrađenih vinkovačkih kazalištaraca. Dodao je kako je vinkovačko kazalište jedna mala obitelj koja je pokretač čuda u zadnje dvije-tri godine te da je svojim radom i nagradama pokazalo da može biti izvrstan brend.

– Neka tako nastave i dalje, a na nama je da se pobrinemo za proširenje ekipe kako bismo dali još više prilika mladim glumcima, kao što je u naše kazalište došla naša Matea – rekao je Bosančić.