Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
svečani prijam

Nagrade za najbolje učitelje i nastavnike

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Ove se godine prosvjetarima bodovalo mentorstvo učenicima na natjecanjima, rad u stručnim vijećima, objava stručnih članaka i nastavnih materijala, vođenje projekata, unapređenje obrazovnog sustava u cjelini

Sedmero učitelja i nastavnika iz Koprivnice proglašeno je najboljima u protekloj školskoj godini, a ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uručila im je nagrade zajedno s ukupno 510 prosvjetara iz cijele Hrvatske.

Postignut dogovor i povučene sve tužbe Komunalac će u godinu dana od Piškornice dobiti 11 milijuna kn

Učiteljima i nastavnicima pripala je i novčana nagrada u bruto iznosu od 10.000 kuna, za što je osiguran novac u državnom proračunu. Najboljima su na državnoj razini proglašeni Krešimir Biršić, Marina Furkes i Bojana Habek iz Gimnazije Frana Galovića; Mirna Kovačić, Tomislava Kraljić i Đurđica Lucek iz Osnovne škole Đure Estera te Mara Grašić iz Osnovne škole Braće Radić. Ove se godine prosvjetarima bodovalo mentorstvo učenicima na natjecanjima, rad u stručnim vijećima, objava stručnih članaka i nastavnih materijala, vođenje projekata, unapređenje obrazovnog sustava u cjelini.

ZELENA ČISTKA U Koprivnici prikupljeno više od 15 tona ilegalno odloženog otpada

Pet učiteljica gradskih osnovnih škola pak proglašeno je najboljima i prema odlukama Učiteljskih i nastavničkih vijeća u osnovnim školama. Prijam za njih i ravnatelje upriličio je prošli tjedan gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima. Najboljima su proglašene Andreja Sinjeri, učiteljica edukacijski rehabilitator (COOR Podravsko sunce), Sara Beriša, profesorica saksofona (Umjetnička škola Fortunat Pintarić), Mirna Kovačić, prof. povijesti i geografije (OŠ Đuro Ester), Mara Grašić, učiteljica savjetnica (OŠ Braća Radić) i Suzana Hergotić, učiteljica razredne nastave i mentor (OŠ Antun Nemčić Gostovinski). Učiteljice Mirna Kovačić i Mara Grašić, tako, osvojile su ove godine dvostruku ‘krunu’: nacionalnu i lokalnu. Ukupno je u obje kategorije iz Koprivnice nagrađeno deset prosvjetnih djelatnika.