Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
ZELENA ČISTKA

U Koprivnici prikupljeno više od 15 tona ilegalno odloženog otpada

Foto: Grad Koprivnica
djelatnici Gradskog komunalnog redarstava i Komunalca naišli na brojne dokaze možebitnih počinitelja koji su ilegalno odlagali otpad. Protiv takvih osoba u narednom će se razdoblju pokrenuti zakonsko-pravni procesi

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada „Zelena čistka“ najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj u kojem svake godine sudjeluju brojni hrvatski gradovi. Jedan od njih je i Koprivnica u kojoj je ove godine skupljeno više od 15 tona ilegalno odloženog otpada.

Počela gradnja reciklažnog dvorišta u Herešinu Koprivnica odvojeno prikuplja više od 51% otpada iz kućanstava

Akciju su zajedno proveli Grad Koprivnica i GKP Komunalac, a održana je u povodu obilježavanja Svjetskog dana čišćenja, čiji je slogan "Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj“.

Ove godine akcija se provodila na području MO Reka i iza gradskog groblja Pri Svetom Duhu prema Koprivničkom Ivancu, dok su na izdvojenoj lokaciji u Jagnjedovcu akciju provodili samo djelatnici Komunalca. Sudjelovalo je 50-ak volontera iz različitih udruga, JVP-a, građani, studenti te sami zaposlenici Gradske uprave i Komunalca, kojima su se pridružili gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima.

Koprivnica vodoopskrba MINIMALNI GUBICI Unatoč pucanju cijevi Koprivnica gubi najmanje vode

Tijekom akcije prikupljeno je više od 15 tona ilegalno odloženog otpada, pri čemu su djelatnici Gradskog komunalnog redarstava i Komunalca naišli na brojne dokaze možebitnih počinitelja koji su ilegalno odlagali otpad. Protiv takvih osoba u narednom će se razdoblju pokrenuti zakonsko-pravni procesi.