Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
MINIMALNI GUBICI

Unatoč pucanju cijevi Koprivnica gubi najmanje vode

Koprivnica vodoopskrba
Foto: Robert Mihaljević
Koprivničke vode brinu se o otprilike 580 kilometara javne vodoopskrbne mreže, a problem je oko 50 kilometara starih plastičnih cjevovoda.

Tijekom prošle godine gradsko poduzeće Koprivničke vode krajnjim je potrošačima isporučilo oko 2,46 milijuna prostornih metara vode, a istodobno je proizvedeno oko 2,8 milijuna kubika.

Ruski veleposlanik u službenom posjetu 'Rusko tržište je važno za koprivničke izvoznike'

Gubici u vodoopskrbnoj mreži iznosili su 12 posto, što je nešto više nego godinu ranije, a razlog su čak 44 puknuća starih vodovodnih cijevi. Prosječni gubici u hrvatskoj vodoopskrbnoj mreži, prema neslužbenim informacijama, iznose više od 40 posto. Na području Križevaca gubici su blizu 25 posto, a đurđevačko vodoopskrbno područje bilježi između 15 i 20 posto neplaniranog curenja dragocjene tekućine.

Koprivničke vode brinu se o otprilike 580 kilometara javne vodoopskrbne mreže, a problem je oko 50 kilometara starih plastičnih cjevovoda. No taj rizik u cijelosti će se riješiti i predviđenim velikim projektom aglomeracije koji će se najvećim dijelom financirati novcem iz fondova EU. Ukupni prihodi Koprivničkih voda lani su iznosili oko 34 milijuna kuna i veći su za 2,6 posto nego godinu ranije. Neto dobit iznosila je oko 640.000 kuna i manja je osam posto u odnosu na prethodno usporedivo razdoblje. Lani su značajno smanjeni financijski rashodi javnog poduzeća, i to za čak 60 posto jer je tijekom 2017. u cijelosti otplaćen višegodišnji kredit za izgradnju uređaja za biološko pročišćavanje otpadnih voda u Herešinu. 

Grad Čazma Voda za piće je čista, svih 140 parametara ispravno

Najmanje vode na području Koprivnice lani je proizvedeno i potrošeno u veljači, oko 200.000 kubika, a najviše tijekom kolovoza, 266.000 kubika.