Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grad Čazma

Voda za piće je čista, svih 140 parametara ispravno

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Vodoopskrbom upravlja tvrtka Komunalije Čazma, koja je u proteklih 10-ak godina na području grada Čazme sagradila više od 150 km vodovoda, plinovoda i kanalizacije

Nakon gotovo desetljeća rada na aglomeraciji na čazmanskom području, potvrda da građani Čazme piju čistu vodu stigla je na adresu gradske uprave. Naime, Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske provela je laboratorijsko ispitivanje vode za ljudsku potrošnju diljem Hrvatske, pa tako i u Dječjem vrtiću „Pčelica“ Čazma.

Radni sastanak Izmjena Urbanističkog plana zbog Čazma Nature

Ispitivanje je provedeno na više od 140 parametara, odnosno kontrolirana je zdravstvena ispravnost vode i vodoopskrbe, mikrobiologija vode, metali i metaloidi te pesticidi. Prema nalazu nadležnog Ministarstva koje je provelo ispitivanje, bez iznimke, svi pokazatelji koji su određivani u analiziranom uzorku vode su potpuno ispravni. Zbog odličnih rezultata zadovoljan je bio i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, koji je kazao kako su svi problemu u tom segmentu odavno riješeni.

Čazma počinju Radovi na najvećem čazmanskom projektu "Čazma Natura" gotova do kraja 2021. godine

– Veoma smo zadovoljni što smo dobili ovakav nalaz, ali on nas nije previše iznenadio jer vodimo računa o ispravnosti vode na području Grada Čazme te je i sami redovito kontroliramo. Također, daleko su iza nas dani nestajanja vode i problema s vodoopskrbom, s našim komunalnim poduzećem riješili smo sve nekad naslijeđene probleme. Ipak, lijepo je dobiti potvrdu nadležnog tijela – ističe gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Vodoopskrbom upravlja tvrtka Komunalije Čazma, koja je u proteklih 10-ak godina na području grada Čazme sagradila više od 150 km vodovoda, plinovoda i kanalizacije.

Čazma Projekt Čazme i općine Štefanje Edukacija građana o odvajanju otpada i kućnom kompostiranju