Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
počinju Radovi na najvećem čazmanskom projektu

"Čazma Natura" gotova do kraja 2021. godine

Čazma
Foto: Grad Čazma
Najčešći motivi razglednica s početka 20. stoljeća su djeca uz koju poziraju razni vjesnici proljeća, pisanice, zečevi...

U multifunkcionalnom centru Priroda Čazma prvom će započeti radove koji će označiti početak najvećeg čazmanskog projekta – Čazma Natura. Vrijedan nevjerojatnih 26 milijuna kuna promijenit će vizuru grada, ali i pridonijeti razvoju Čazme kao grada zelenog turizma pa ne čudi da Čazmanci s nestrpljenjem očekuju početak radova.

Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna Za bolji rad u Čazmi Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna

– Prvi radovi očekuju se na uređenju Multifunkcionalnog centra Priroda Čazma, odnosno unutarnje uređenje i opremanje zgrade na glavnom gradskom trgu. Paralelno ćemo krenuti s uređenjem parka pored Osnovne škole Čazma te uređenjem Istraživačko-laboratorijskog centra „Osnovna škola“ i pripremom za uređenje Informacijsko-prodajnog centra „Zelena tržnica“. Opremit će se centar u Osnovnoj školi i nabaviti multimedijalna oprema za Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, uz pomoć kojih će se provoditi edukativne aktivnosti u sklopu projekta. Tijekom svibnja, počet će i uređenje sportskog parka uz poučno-tematsku stazu. Očekujemo i provedbu geološko-petrografskih istraživanja na geoparku Moslavačka gora – kamenolom Pleterac, koja će prezentirati nastanak Moslavačke gore – ističe gradonačelnik Dinko Pirak.

U 2020., na uređenim lokacijama, provodit će se predavanja i edukacije za djecu, mlade i svu zainteresiranu javnost, a s ciljem educiranja o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama na području Čazme i razne promotivne aktivnosti. Rok za završetak projekta i svih projektnih aktivnosti je 31. prosinca 2021. godine. 

Nakon čitanja zapovijedi, starješina poruči mladima da se uhvate u kolo i zaplešu Dodijeljene tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Čazmanska 'Zapovijed pod lipom' jednostavno je – Simply the best Europski projekt Za 6,2 milijuna kuna dograđuje se vrtić 'Pčelica'