Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Za bolji rad u Čazmi

Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna

Za obnovu DVD-a Grad dao 60 tisuća kuna
Foto: Grad Čazma
Obnovljene su prostorije za sastanke, ona koju koristi Puhački orkestar Čazma, stavljena nova stolarija...

Obnovljena je unutrašnjost DVD-a Čazma, prostorija za sastanke, hodnik, prostorija koju koristi Puhački orkestar Čazma i postavljena nova PVC stolarija na cijeloj zgradi. Obnovu doma zajedno su financirali DVD Čazma i Grad Čazma, koji je za tu namjenu iz proračuna izdvojio oko 60 tisuća kuna. Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, u pratnji predsjednika DVD-a Čazma, Filipa Barta i tajnika Puhačkog orkestra Čazma, Darka Šepaka u ponedjeljak, 18. veljače posjetio je novouređene prostorije. Dosadašnje stanje prostora za probe Puhačkog orkestra zahtijevalo je uređenje jer je prokišnjavao krov, a i sama prostorija nije udovoljavala uvjetima za normalan rad.

Sastanak u Čazmi sastanak predstavnika grada i hrvatskih voda Vodoopskrbu ima svih 36 čazmanskih naselja

– Dobili smo jedan dobar, kvalitetan prostor unutar DVD-a Čazma. U ovu salu nije se ulagalo dugi niz godina, otkako je sagrađena. Napravljeno je novo krovište nad salom, promijenjena stolarija, moram pohvaliti i članove DVD-a koji su unutrašnjost dodatno uredili svojim sredstvima i svojim radom. Ono što je jako bitno, dobili smo kvalitetan prostor gdje naš Puhački orkestar može imati probe, a i ostali članovi DVD-a mogu ga koristiti. Grad je izdvojio oko 60.000 kuna, a još će biti napravljene i police za odlaganje instrumenata jer smo vidjeli da to nedostaje – rekao je gradonačelnik Pirak.

Filip Bart, predsjednik DVD-a Čazma, uz zahvalu za pomoć Gradu Čazmi, najavio je i uređenje velike sale koja se iznajmljuje za razne potrebe, a služi i za vježbe članovima DVD-a i za veće sastanke. Na donaciji je zahvalio i Darko Šepak te pozvao mlade da se svakog ponedjeljka uključe u rad Puhačkog orkestra.

Nakon čitanja zapovijedi, starješina poruči mladima da se uhvate u kolo i zaplešu Dodijeljene tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Čazmanska 'Zapovijed pod lipom' jednostavno je – Simply the best