Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
sastanak predstavnika grada i hrvatskih voda

Vodoopskrbu ima svih 36 čazmanskih naselja

Sastanak u Čazmi
Foto: Grad Čazma
Kada su 2004. godine krenuli u projekt vodoopskrbe, samo dva čazmanska naselja imala vodovod

Svih 36 čazmanskih naselja pokriveno je vodoopskrbom, a građanska iskoristivost je čak 98 posto, zaključeno je na nedavnom sastanku u gradskoj upravi Grada Čazme. Točne podatke iznio je Ivan Beljan, direktor Komunalija Čazma prisjetivši se kako su, kada su 2004. godine krenuli u projekt vodoopskrbe, samo dva čazmanska naselja imala vodovod.

Dječji vrtić Pčelica sufinanciran projekt Od 1. siječnja vrtić 'Pčelica' u Čazmi radi do 21 sat

– Za sve je zaslužan mukotrpan rad i više nego dobra suradnja s Hrvatskim vodama. Više od 400 domaćinstava je priključeno, iskoristivost je 98 posto, a pozivam i one koji to još nisu učinili da se jave. Ovime polako zatvaramo poglavlje kada je riječ o vodoopskrbi, a otvaramo novo i veće poglavlje za koje također imamo potporu Hrvatskih voda, a to je aglomeracija, odnosno kanalizacija – objasnio je Beljan otkrivši kako su saznali dodatne detalje o ritmu rada aglomeracije te da će kroz par godina kanalizacija i uređaji za pročišćavanje biti u funkciji na istoj razini kao danas vodovod.

Nove informativne ploče u Čazmi Čazma Upoznajte grad i okolicu uz svjetleće toteme

Ovom su sastanku uz Beljana prisustvovali gradonačelnik Dinko Pirak, Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Đino Zmijarević voditelj sektora korištenja voda i saborski zastupnik Branko Hrg. Zadovoljstvo sa suradnjom s Gradom Čazmom istaknuo je upravo Đino Zmijarević koji je spomenuo kako je na veliki projekt vodoopskrbe Čazme potrošeno 30 milijuna kuna iz Hrvatskih voda uz dodatna sredstva Grada Čazme.

– Trenutačno na području Čazme provodimo dva projekta koja su u visokoj fazi završenosti, tako da je i ove godine potrošeno više od milijun kuna – kazao je Zmijarević.

Gradonačelnik Pirak zahvalio je i saborskom zastupniku Hrgu na poduzetnosti kada je riječ o poticanju projekata vezanih uz Čazmu.     

Nakon čitanja zapovijedi, starješina poruči mladima da se uhvate u kolo i zaplešu Dodijeljene tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu Čazmanska 'Zapovijed pod lipom' jednostavno je – Simply the best