Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
sufinanciran projekt

Od 1. siječnja vrtić 'Pčelica' u Čazmi radi do 21 sat

Dječji vrtić Pčelica
Foto: Grad Čazma
Cilj ovog projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić

U Dječjem vrtiću “Pčelica” u Čazmi održana je početna konferencija projekta “Za čazmanske mališane zajedno”, koji su izradili i prijavili Dječji vrtić “Pčelica“ i Grad Čazma, uz pomoć Razvojne agencije Čazma.

Projekt je prijavljen na natječaj “Vrtići za skladniji život“ – Unapređenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, raspisanog od Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku te financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

U dvije godine obnovljeno šest predškolskih objekata Iz europskih fondova 5,2 milijuna kuna za Kućan Donji

Temeljem provedene ankete, 23 obitelji izrazile su potrebu za produljenjem radnog vremena dječjeg vrtića, otvaranjem dodatnih programa te pružanjem usluga psihologa i logopeda za djecu.

Cilj ovog projekta je usklađivanje privatnog i poslovnog života obitelji s djecom koja pohađaju ili će pohađati dječji vrtić i to produljenjem rada vrtića do 21 sat. Za potrebe provedbe popodnevnog rada dječjeg vrtića, zaposlit će se 3 odgojitelja na puno radno vrijeme te kuharica i spremačica na pola radnog vremena.

Projektom će se zaposliti i stručni suradnik pedagog te edukacijsko-rehabilitacijski stručnjaci logoped i psiholog. Odgojitelji i stručni suradnici će u sklopu projekta sudjelovati na više od 20 edukacija i osposobljavanja, kako bi se podigla razina kvalitete usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sadašnje i buduće generacije najmlađih polaznika vrtića.

vrijednost investicija je oko 15.000.000,00 kuna Projekti su spremni! Dječji vrtić i sportsko-rekracijska zona uskoro u Opozenu

Sudjelovanjem na edukacijama te nabavom potrebne opreme, omogućit će se izrada te izvođenje dodatnih programa za djecu – sportskog i dramskog.

Vrijednost projekta gotovo je 3 milijuna kuna. Projekt je započeo u rujnu, a zapošljavanje i rad u drugoj smjeni kreću od 1. siječnja.