Izbornik
Naslovnica Gradovi
Održano 15. prvenstvo u kuhanju slavonskog čobanca

Najbolji je čobanac ekipe Caffe bara Bato iz Slatine

NA NATJECANJU ove godine okupilo se 35 ekipa, a bilo je i najviše gledatelja do sada
Foto: Grad Slatina

Kako tradicija i nalaže, u povodu Dana grada Slatine održalo se Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju slavonskog čobanca. Na 15. Prvenstvu koje je održano pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine, u Parku 136. slatinske brigade okupilo se čak 35 ekipa pristiglih od Vukovara do Virovitice. Prije ocjenjivanja njihova kulinarskog umijeća gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, njegov zamjenik Ilija Nikolić i predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić uručili su im zahvalnice za sudjelovanje na Prvenstvu te pregače i prigodne darove, koje su uz osnovne namirnice osigurali organizator i brojni sponzori.

– Zaista moram još jednom zahvaliti g. Križiću i slatinskoj HVIDR-i koji ovo odrađuju vrhunski. Na ovaj način pokazujemo zajedništvo koje Slatinu vodi naprijed. Drago mi je što se ove godine okupio do sada najveći broj ekipa, ali i posjetitelja. Lijepo je vidjeti druženje ljudi u veseloj atmosferi, a to je i bit ovakvih manifestacija – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Prvo mjesto majstora kotlića pripalo je ekipi Caffe bara Bato iz Slatine, drugi su bili kuhari Vedran Kunštek i Manuel Presječan, treće je mjesto zauzela Udruga HVIDR-a Orahovica, na četvrto su se plasirali kuhari Kavane Havana iz Slatine, a na peto Udruga HVIDR-a Slatina.

Pohvalnice te zaslužene bogate nagrade najboljima su uz predsjednika slatinske HVIDR-e Nenada Križića uručili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i prvi ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Hrvatske vojske, brigadni general Josip Černi. 

OHBP je središnje mjesto za prijam, zbrinjavanje i obradu hitnih pacijenata, svojevrsno ogledalo bolnice kroz koje se očituje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite Zahvalnice zaposlenicima koji su od prvog dana u OHBP-u U deset godina kroz njihove je ruke prošlo 300.000 pacijenata NASTAVIT ćemo osnaživati naše voćare i povrtlare, ali i cijelu poljoprivredu koja je ključ opstanka čitavog istoka Hrvatske, kazao je župan Ivan Anušić Visoka popunjenost kapaciteta Velik interes proizvođača potvrda opravdanosti gradnje RDC-a MEĐIMURSKA ŽUPANIJA kao poticajna sredina za razvoj više je prepoznata na europskoj i svjetskoj razini nego u Hrvatskoj Pedesetak djelatnika medijske mreže u trodnevnom posjetu Bloomberg iz prve ruke o uspjehu Međimurja