Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Podijeljene "Zlatne kune"

Najbolji Lasselsberger, Hangar 18 i Radnik

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Koprivnička tvrtka priprema pokretanje proizvodnje televizora i uvrštena je među 500 najbrže rastućih tvrtki u Europi i Aziji

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore Koprivnica uručena su priznanja "Zlatna kuna" najboljim tvrtkama u Koprivničko-križevačkoj županiji za ostvarene poslovne rezultate u prošloj godini.

Mišel Jakšić Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao gradilišta u Koprivnici 'Ove godine smo rekorderi u povlačenju europskih sredstava'

U kategoriji velikih poduzetnika nagrađena je tvrtka Radnik iz Križevaca, u kategoriji srednjih poduzetnika priznanje je dodijeljeno tvrtki Hangar 18 iz Koprivnice, a u kategoriji najuspješnijih malih poduzetnika tvrtki Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca. Na svečanoj dodjeli nagrada bili su i gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž.

Kako je istaknuto, tvrtka Lasselsberger-Knauf primjer je uspješnog stranog ulaganja u županiji, zabilježila je rast prihoda od 39 posto i u novu tvornicu investirala 23 milijuna kuna. Hangar 18 spada među 500 najbrže rastućih tvrtki u Europi i Aziji, i uvršten je među 50 najbrže rastućih tvrtki u IT sektoru u srednjoj Europi, a trenutačno je u pripremi pokretanje proizvodnje televizora. Radnik je obilježio 70 godina djelovanja, posluje s 499 milijuna kuna prihoda i 35 milijuna dobiti. Osigurao je stipendije i radna mjesta za dvjestotinjak inženjera i građevinaca. U ime nagrađenih na priznanjima je zahvalio predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec.     

Energetska obnova OŠ Braća Radić Ulaganje u obrazovanje Deset milijuna kuna za jednu od najvećih škola u Hrvatskoj