Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao gradilišta u Koprivnici

'Ove godine smo rekorderi u povlačenju europskih sredstava'

Mišel Jakšić
Foto: Grad Koprivnica
Vrijednost spojne ceste je 8,560.355 kuna, a sufinancira ga Europski fond za ruralni razvoj s maksimalnim iznosom javne potpore

Otvorena su nova gradilišta u Koprivnici. Započela je rekonstrukcija spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka.

Renesansni festival Renesansni festival Viteške igre, dvorske lude i selo gubavaca

– Spojna cesta Reka Starigrad je priča koja je napokon došla do svog početka i to prije svega na zadovoljstvo svih građana Starigrada i Reke, a potom i svih onih koji koriste ovu prometnicu. Ovime značajno podižemo nivo prometovanja ali i sigurnosti prometovanja – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Pješačka i biciklistička staza

Radi se na prometnici dugoj 2863 metra i širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine metar i pol, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza široka dva metra. Vrijednost cijelog projekta iznosi 8,560.355 kuna, a sufinancira ga Europski fond za ruralni razvoj s iznosom javne potpore od 7,506.800 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica. Provodit će se godinu dana.

– EU projekti nam puno znače jer upravo zahvaljujući njima lakše možemo realizirati sve naše investicije, a ove godine mislim da smo doista rekorderi u povlačenju europskih sredstava – istaknuo je Jakšić.

Renesansni festival Povijesni megaspektakl u Koprivnici od 23. do 26. kolovoza Na 13. Renesansnom festivalu otkrivaju se sve tajne željeza

Tijekom radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno naizmjenično puštanje vozila iz pojedinog smjera, a moguća su i kraća zatvaranja prometnice. Građane zato u Gradskoj upravi mole za strpljenje i razumijevanje. Preporučeni obilazan pravac je državna cesta D41. Investitor je Grad Koprivnica, a izvođač radova Zajednica ponuditelja PZC Varaždin i Koming Koprivnica. Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro koja će obavljati i stručni nadzor nad građevinskim radovima. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavljat će tvrtka Ing Inspekt. Gradonačelnik Jakšić obišao je i radove na asfaltiranju dijela prometnice Čomborov put na Vinici. Riječ je prometnici dužine 105 metara, a vrijednost radova procijenjena je na oko 100.000 kuna.

U planu i novi radovi

– Ono što stalno najavljujemo i na čemu intenzivno radi i tim u Gradu i našim komunalno-građevinskim tvrtkama je da do 2021. imamo u cijelom gradu Koprivnici, gdje se za to ostvare uvjeti, asfaltirane ulice. Započeli su i radovi na spojnoj cesti Reka-Starigrad, sad smo u Čomborovom putu, radi se u Herešinu, a u planu su još neke ulice. To je nešto na čemu ćemo jako puno raditi jer su naši građani to zaslužili – poručio je Jakšić.

Izvođač radova je Koming, a planirani završetak obnove prometnice je do kraja kolovoza. 

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić Novi sustav Koprivnica prvi grad s digitaliziranom nabavom Biciklom za Latice Hvalevrijedna akcija Biciklom prešao 2300 kilometara za Latice