Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ulaganje u obrazovanje

Deset milijuna kuna za jednu od najvećih škola u Hrvatskoj

Energetska obnova OŠ Braća Radić
Foto: Grad Koprivnica
Gradu Koprivnici dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna

– Ovo je najveća škola u gradu i u Koprivničko-križevačkoj županiji, te jedna od top tri škole po veličini u državi. Pokrećemo novi ciklus ulaganja u obrazovni segment u gradu Koprivnici – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na konferenciji za novinare u povodu početka radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Braća Radić.

Cilj je jednosmjenska nastava

Cilj je da za nekoliko godina svi učenici u školama na području Koprivnice imaju jednosmjensku nastavu. To je, dodao je Jakšić, cilj od kojeg neće odustati. Ravnatelj škole Krešimir Grgac zahvalio je Gradu kao osnivaču što je prepoznao potrebe i važnost te ustanove i njezinih učenika i djelatnika. – Nakon ovih velikih radova, učenici i djelatnici imat će vrhunske uvjete za nastavu i nadam se da ćemo svojim uspjesima opravdati vrijednost cijele investicije – dodao je ravnatelj Grgac.

Biciklom za Latice Hvalevrijedna akcija Biciklom prešao 2300 kilometara za Latice

Nakon završetka radova očekuje se 60 posto uštede na potrošnji energenata. Projekt je pokrenut još prije dvije godine. Proveden je postupak javne nabave za izvođača radova, na kojem je odabrana tvrtka Švenda građenje. Radovi bi trebali završiti do kraja ove godine, a vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna, pojasnila je viša savjetnica za investicije u Gradu Koprivnici Maja Ištvan Krapinec.

Mjere energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije uključuju izvedbu toplinski izolirane ovojnice zgrade, ugradnju lokalne mehaničke ventilacije s rekuperacijom, rekonstrukciju unutarnje rasvjete s povećanom energetskom učinkovitošću i drugo. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,997.000 kuna. Gradu Koprivnici dodijeljena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna, što je oko 60 posto ukupno prihvatljivih troškova, a to je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja. Ostatak će pokriti Grad.

Novac za udruge u Koprivnici Razvoj civilnog društva Udrugama podijeljeno više od pola milijuna kuna iz gradskog proračuna

Odobrenje ministarstva

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je sredstva za sufinanciranje provedbe EU projekta na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu i Gradu Koprivnici dodijelilo 1,708.870 kuna. Investitor energetske obnove je Grad Koprivnica, a rok izvođenja 210 kalendarskih dana, najkasnije do 31. prosinca. Energetska obnova OŠ Braće Radić provodi se u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. Škola ima oko 900 učenika u četrdesetak razrednih odjela. Prije se zvala Druga osnovna škola i OŠ 7. studeni 1943., a odlukom Učiteljskog vijeća 1992. godine dobiva sadašnji naziv. 

Podravski motivi Manifestacija Na "Podravskim motivima" prvo pivo od koprive i koncerti Ana Jambrović na prijmu kod gradonačelnika Jakšića Uspjeh mlade kuglačice Ana Jambrović postala svjetska rekorderka