Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Najbolji sportaši - Sadea Bećirović i Dino Šimunec

Foto: Teo Bekavac
Bez uvjeta i potpore teško je doći do rezultata, naglasio je Dario Gaća te na pomoći zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru

Svečanost proglašenja najboljih sportaša grada Samobora održana je u srijedu 25. siječnja u organizaciji Samoborskog športskog saveza u Centru za mlade Bunker. Najbolja samoborska sportašica u prošloj godini je Sadea Bećirović, a najbolji sportaš Dino Šimunec, oboje iz Karate kluba Samobor.

Vrhunski rezultati

Sadea Bećirović iz Karate kluba Samobor sportašica je I. kategorije prema klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, a samo neki od njezinih prošlogodišnjih uspjeha su ekipno reprezentativno seniorsko zlato na Europskom prvenstvu. Prvakinja je Hrvatske, zlatom i broncom okitila se i na Svjetskom studentskom prvenstvu, a broncom i na Europskom. Umjesto Sadee nagradu je preuzeo njezin otac jer je ona bila na putu u Egipat gdje nastupa u Premijernoj ligi, pa se na nagradi zahvalila videoporukom.

Sjajni karatist Dino Šimunec naslov najboljeg sportaša zaslužio je kao mlađeseniorski i seniorski prvak Hrvatske i osvajač srebrne medalje na Europskom prvenstvu za mlađe seniore do 75 kilograma. Najbolja ženska ekipa su državne seniorske prvakinje Džudo kluba Samobor, a najbolja momčad je premijerligaška postava Rukometnog kluba Rudar.

Najbolji sportaš s invaliditetom je paraatletičar Antonio Kosmat, najbolja sportašica veteranka je Tea Mađar iz Džudo kluba Samobor, najbolji sportski trener grada Samobora je Darko Šimunec iz Karate kluba Samobor, a najbolji sportski djelatnik u prošloj godini Luka Čanak iz BBK Šišmiš.

Posebna priznanja za vrhunska sportska postignuća zaslužili su: Nika Jakobović iz KK Mladost, Branka Fabek iz Orijentacijskog kluba Japetić, Rukometni klub Rudar U17 i Goran Romić iz Karate kluba Bregana.

Nagrađene su i najbolje mlade perspektivne sportašice, sportaši, ekipe i momčadi: Valentina Jakšić – ŽRK Samobor, Dora Delić – Orijentacijski klub Japetić, Emilija Mustafić – Karate klub Bregana, Korana Brleković – Karate klub Samobor, Bruna Mrzak – Gimnastički klub Samobor, Anja Doljanin – Džudo klub Profectus, Ema Janković – Džudo klub Samobor, Lorena Mudrovčić – Džudo klub Okami, Patrik Fadiga – Streličarski klub Samobor, Lovro Pinjušić – Orijentacijski klub Japetić, Tin Svinjarić – Karate klub Bregana, Borna Žganjer – Košarkaški klub Samobor, Matej Sokolović – Kikboksački klub Fortis, Andrija Vuksanović – Karate klub Samobor, Andrija Paripović – Džudo klub Profectus, Lovro Horvat – Stolnoteniski klub Samobor, Arian Marković – Džudo klub Samobor, Noa Trupeljak – Džudo klub Okami, ekipa mlađih kadetiknja Karate kluba Bregana, ŽRK Samobor - ekipa U14, ekipa mlađih juniorki Gimnastičkog kluba Samobor i Rukometni klub Rudar U15.

U ime Grada Samobora svim laureatima na vrhunskim sportskim rezultatima čestitao je i sve najbolje u daljnjim natjecanjima poželio zamjenik gradonačelnice Petar Burić naglasivši da su samoborski sportaši ponos Samobora jer svojim rezultatima na najbolji mogući način naš grad promoviraju u Hrvatskoj i svijetu. Zahvalio je roditeljima, trenerima i svima koji su podrška sportašima na njihovu putu do vrhunskih rezultata te naglasio da će Grad Samobor i dalje podupirati samoborski sport i biti podrška svima koji ustrajno i marljivo rade na dobrobit svih sportašica i sportaša.

Okupljenima se obratio i predsjednik Samoborskog športskog saveza Dario Gaća koji je istaknuo da su samoborske sportašice i sportaši postigli vrhunske rezultate u 2022. godini na nacionalnoj europskoj i svjetskoj razini. Čestitao je njima i njihovim trenerima na uspjesima te zahvalio roditeljima koji djecu usmjeravaju prema sportu, podržavaju te prate na svim natjecanjima, kao i svim sportskim djelatnicima koji nisu eksponirani, ali čine sve da bi sportaši ostvarili vrhunske rezultate.

Podrška sportu

– Bez uvjeta i potpore teško je doći do rezultata – naglasio je Dario Gaća te na pomoći zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru, Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Gradu Samoboru. Dario Gaća zaželio je svim sportašima puno vrhunskih rezultata i zdravlja uz što manje sportskih ozljeda.

U ime Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, sve nazočne pozdravio je predsjednik Vladimir Bregović koji je čestitao laureatima te svima koji su pridonijeli njihovim rezultatima.

Na tome što su prepoznali i vrednovali sportske rezultate i nagradili najbolje, u ime svih nagrađenih i nominiranih sportaša zahvalio je vrhunski karatist Dino Šimunec. Zahvalio je na podršci roditeljima, trenerima, profesorima kao i svima koji financijski pomažu samoborski sport.