Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Nagrade mladim zaprešićkim sportašima

Najbolji su tekvondaš Luka Skender i golferica Ana Jakopović

Foto: Grad Zaprešić
Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Danijeli Horvat iz Ženskog rukometnog kluba Zaprešić, a najboljim trenerom proglašen je član Kuglačkog kluba Zaprešić Darko Oršić. Kuglačima je pripala i titula najbolje muške momčadi, dok je u ženskoj kategoriji ovu titulu osvojila ekipa Košarkaškog kluba Jabuka

Zajednica sportskih udruga Grada Zaprešića dodijelila je priznanja najboljima u sportu za prošlu godinu. Uz priznanja najperspektivnijim mladim sportašima, dodijeljene su i druge pojedinačne i ekipne nagrade. Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Danijeli Horvat iz Ženskog rukometnog kluba Zaprešić, a najboljim trenerom proglašen je član Kuglačkog kluba Zaprešić Darko Oršić. Kuglačima je pripala i titula najbolje muške momčadi, dok je u ženskoj kategoriji ovu titulu osvojila ekipa Košarkaškog kluba Jabuka. Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Odbojkaški klub Nebo, a posebno vrijedna priznanja, ona za najboljeg sportaša i sportašicu, ove su godine osvojili Luka Skender (Taekwondo klub Zaprešić) i Ana Jakopović (Golf-klub Ban Jelačić).

Projekt Newlight Novom rasvjetom štede 200.000 kuna mjesečno

– Zaprešićki sportaši postali su nezaobilazni u postizanju odličnih rezultata na nacionalnim i međunarodnim turnirima, ali nisu samo sportski rezultati obilježili 2019., nego i nastavak ulaganja u sportsku infrastrukturu – poručio je prilikom svečanosti predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Zaprešića, Vladimir Pavetić. U Zajednicu su trenutačno uključena 32 kluba, a brojka od gotovo tri tisuće registriranih sportaša dovoljno govori o potrebi za ulaganjem u sport, pa je tako Grad Zaprešić samo u protekle dvije godine uložio oko 30 milijuna kuna u sportske objekte, dvorane i igrališta.

Otvorena je nova kuglana u kojoj danas treniraju europski i svjetski prvaci, dok je prostor stare kuglane preuređen za potrebe taekwondo i pikado kluba. Nakon uređenja pomoćnih terena, temeljito je rekonstruiran glavni teren zaprešićkog prvoligaša NK Inter, pri čemu je Zaprešić prvi u Hrvatskoj iskoristio europski novac, kroz program Uefe. Rekonstruirana je gradska sportska dvorana Športsko-rekreativnog centra, a obnovljena je i dvorana srednje škole koju također koriste brojni klubovi i građani. Uz obnovu Osnovne škole Kupljenovo dograđen je i opremljen novi dio sa sportskom dvoranom i igralištem, a sa završetkom izgradnje nove sportske dvorane OŠ Antuna Augustinčića ulaganja u sportske objekte doseći će iznos od oko 55 milijuna kuna. Vrijedi napomenuti kako je otvorena i sportska ambulanta pa zaprešićki sportaši ni ovakvu vrstu usluge više ne moraju tražiti izvan svog grada, a preglede mogu obaviti po 50 posto nižoj cijeni. Naravno, rad klubova Grad podupire i sufinanciranjem Zajednice sportskih udruga iznosom od gotovo 5 milijuna kuna godišnje.

Grad Zaprešić Projekt vrijedan 65 milijuna kuna Širokopojasni internet u Zaprešiću i svim okolnim općinama do kraja 2023.

– Malo je sredina koje se mogu pohvaliti ovakvim ulaganjima u sport koja imaju velik utjecaj ne samo na popularizaciju bavljenja sportom nego i na povećanje kvalitete rada pa zahvaljujem gradskoj upravi i Gradskom vijeću jer prate naš rad i uvažavaju potrebe kojim ga unapređujemo – zaključio je Pavetić. Čestitke svim sportašima i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima uputio je i zamjenik gradonačelnika Alan Labus.