Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dodjela nagrada iz akcije Volim Vinkovce

Najbolji u svim kategorijama nagrađeni su statuama

storyeditor/2024-10-04/Volim_Vinkovce_1.jpg
1/3
Foto: Grad Vinkovci Povjerenstvo je sve prijavljene obišlo 16. i 17. rujna te je dodijelilo nagrade u šest kategorija

Ubrzo po završetku 59. Vinkovačkih jeseni u Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima upriličena je dodjela priznanja svim sudionicima akcije "Volim Vinkovce" koju Turistička zajednica grada Vinkovaca, pod različitim nazivima, provodi već pedesetak godina. Tom akcijom željelo se potaknuti stanovnike da Vinkovce urede što ljepše u povodu Vinkovačkih jeseni. Samim tim želja organizatora, ali i čelnika grada, je da grad u vrijeme Vinkovačkih jeseni, kao i svih drugih dana tijekom godine, budu što ljepši i ljepše uređeni. Da su to učinili, dokazali su svakih, pa tako i ovih 59. Vinkovačkih jeseni. Povjerenstvo je sve prijavljene obišlo 16. i 17. rujna, a činile su ga Mia Sidorov, kustosica u Gradskom muzeju Vinkovci, Anita Tutek, viša stručna suradnica u Turističkoj zajednici grada Vinkovaca i predsjednica povjerenstva Jasna Zeko Stolar, savjetnica za uređenje grada Vinkovaca.

Nagrade su dodjeljivane u nekoliko kategorija i to "Uređenost stambenih prostora", "Uređenost izloga", "Uređenost odgojno-obrazovnih institucija", "Uređenost poslovnih prostora", "Uređenost ugostiteljskih objekata i OPG-a" i "Uređenost društvenih i kulturnih ustanova".

Povjerenstvo je sve prijavljene obišlo 16. i 17. rujna te je dodijelilo nagrade u šest kategorija
Foto: Grad Vinkovci Povjerenstvo je sve prijavljene obišlo 16. i 17. rujna te je dodijelilo nagrade u šest kategorija

Prema odluci povjerenstva, nagradu za najbolje uređeni stambeni prostor dobio je Stjepan Sertić (Ohridska 14A). Nagradu za "Uređenost izloga" dobio je izlog M&L shoes (Duga ulica 15) dok je nagradu za najbolje uređenu odgojno-obrazovnu instituciju dobila Srednja strukovna škola (S. Vraza 15). Kada je riječ o najbolje uređenim poslovnim prostorima, nagradu je dobio Boso (Ruđera Boškovića 1A), za najbolje uređene ugostiteljske objekte i OPG-e najboljim je proglašen Kod bać Jose, OPG Radman (S. Radića 27) dok je Gradska knjižnica i čitaonica (Kralja Zvonimira 9) proglašena najbolje uređenom društvenom i kulturnom ustanovom. Najbolji u svim kategorijama nagrađeni su statuom Volim Vinkovce.

U programu svečane dodjele priznanja i nagrada, nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Josip Romić, a nagrade su dodijelile pročelnica Upravnog odjela za kulturu i za turizam Marija Liščić Drmić i direktorica TZ-a grada Vinkovaca Martina Matković. 

storyeditor/2024-10-07/osijek1.jpeg "Tu je i dobra infrastruktura, ali i edukacija od malih nogu" Osijek ponovno najuspješniji veliki grad u odvojenom prikupljanju otpada storyeditor/2024-10-04/MZC.jpg Novi kulturni projekt Snimat će se film o sv. Jeronimu, rođenom u Štrigovi (Stridonu) Turistička zajednica Koprivnice uputila je poziv za izradu arhitektonskog idejnog projekta uređenja stare oružane na koprivničkim bedemima Traže se projekti Stari bedemi i oružana na ulazu u utvrdu idu u obnovu