Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Na dvije etaže osigurat će smještaj za 14 odgojnih skupina te ukupno 280 djece

Najljepši dar za 51. obljetnicu vrtićke djelatnosti – novi vrtić na Bajeru

storyeditor/2024-09-06/PXL_050924_120123472.jpg
1/3
Foto: Damir Špehar/PIXSELL Proteklog tjedna svečano je obilježen početak radova na Bajeru: vrtićki mališani Mia i Lovro prigodno su u temelje objekta položili vremensku kapsulu
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na prošlotjednoj je svečanosti na gradilištu vrtića na Bajeru otkrio i kako će novi dječji vrtići u Herešinu i Bajeru otvoriti i 40 do 50 novih radnih mjesta

Do iduće jeseni bit će dovršen najveći dječji vrtić u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji te jedan od najljepših i najmodernijih u Hrvatskoj.

Riječ je o dječjem vrtiću u koprivničkom Bajeru koji će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina te ukupno 280 djece. Proteklog tjedna svečano je obilježen početak radova na Bajeru: vrtićki mališani Mia i Lovro prigodno su u temelje objekta položili vremensku kapsulu.

Igralište i sportska dvorana

Novi dječji vrtić na Bajeru ukupne je vrijednosti 6,3 milijuna eura, a novcem EU sufinancira se u iznosu od 2,7 milijuna eura. Radovi bi trebali biti dovršeni do ljeta iduće godine. Vrtić će imati veliko multifunkcionalno vanjsko igralište, ali i malu sportsku dvoranu. Zajedno s novim dječjim vrtićem u prigradskom naselju Herešinu, koji će biti dovršen ove jeseni, osigurat će novih 330 mjesta za mališane.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na prošlotjednoj je svečanosti na gradilištu vrtića na Bajeru otkrio i kako će novi dječji vrtići u Herešinu i Bajeru otvoriti i 40 do 50 novih radnih mjesta u gradskom sustavu predškolskog odgoja. Uz današnji Dječji vrtić Tratinčicu, pod čijom su kapom svi gradski predškolski objekti, Koprivnica će osnovati novu ustanovu u kojoj bi trebao biti Bajer, Herešin i dio Tratinčice.

– Do kraja godine opet ćemo dizati plaće zaposlenima u gradskom dječjem vrtiću – najavio je gradonačelnik u razgovoru s novinarima nakon otvaranja radova.

Ovako će izgledati novi dječji vrtić na Bajeru
Foto: Grad Koprivnica Ovako će izgledati novi dječji vrtić na Bajeru

Podsjetio je kako je u proteklih pet godina u čak šest navrata bilo povećanja materijalnih prava zaposlenih u Dječjem vrtiću Tratinčica, i to za ukupno 50 posto. Uskoro ide novo povećanje kako bi se plaće uskladile s državnim standardom i primanjima u osnovnom školstvu.

– Dječji vrtić Tratinčica za svoj 30. rođendan dobit će doista lijep dar, novi vrtić na Bajeru. Usput, to je i 51. rođendan jer je to početak vrtićke djelatnosti na području Koprivnice – rekao je Mišel Jakšić.

Zahvalio je Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Općini Koprivnički Bregi i načelniku Mati Kuzminskom, Koprivničko-križevačkoj županiji i cijelom timu Gradske uprave na pripremi tog iznimno važnog projekta. Na svečanosti je ispred izvoditelja radova govorio i član uprave križevačke građevinske tvrtke Radnik Mario Biljan.

Iznenađenje do otvorenja

– Dječji vrtić na Bajeru imat će veliko igralište iza terase, zatim malu sportsku dvoranu, sve kako bi djeci bio omogućen što ugodniji boravak. Završetak radova očekujemo tijekom ljeta iduće godine kako bi mališani na jesen mogli krenuti u vrtić – obećao je Biljan.

Zadovoljstvo početkom radova na novom vrtiću iskazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Sandra Oreški.

– Novim smještajnim kapacitetima riješit ćemo problem neupisane djece te će se višestruko poboljšati materijalni uvjeti rada u vrtiću. Uz to što će sve biti lijepo i novo, veselimo se novim zanimljivim rješenjima koja će za sada ostati malo iznenađenje sve do otvorenja vrtića – poručila je ravnateljica.

storyeditor/2024-09-06/bacic1.jpg Ministar Branko Bačić posjetio je Osječko-baranjsku županiju i uručio 23 ugovora Milijun eura za prostorne planove nove generacije i energetsku obnovu storyeditor/2024-09-06/knezevi_foto_a2.jpg Klinci pokazali što znaju – na turniru sudjelovale 32 ekipe iz šest zemalja Mladi nogometaši Hajduka pobijedili su Crvenu zvezdu nakon jedanaesteraca storyeditor/2024-09-06/20240905_102428.jpg Osposobljena su 152 pomoćnika, dok su škole raspisale dodatne natječaje za zapošljavanje Više učenika i važne investicije u sustavu obrazovanja