Izbornik
Naslovnica Općine Kneževi Vinogradi
Klinci pokazali što znaju – na turniru sudjelovale 32 ekipe iz šest zemalja

Mladi nogometaši Hajduka pobijedili su Crvenu zvezdu nakon jedanaesteraca

storyeditor/2024-09-06/knezevi_foto_a2.jpg
1/2
Foto: Kneževi Vinogradi Na turniru su sudjelovali neki od najpoznatijih klubova u regiji, poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Lokomotive Zagreb, Sarajeva, Olimpije Ljubljana, Ferencvarosa i MTK Budimpešte
Na 6. Internacionalnom Borac Cupu, natjecanju za uzrast do 10 godina, sudjelovali su neki od najpoznatijih klubova u regiji, poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Lokomotive Zagreb, Sarajeva, Olimpije Ljubljana, Ferencvarosa i MTK Budimpešte

Škola nogometa NK Borac Kneževi Vinogradi i Općina Kneževi Vinogradi organizirale su 24. i 25. kolovoza 2024. godine 6. Internacionalni Borac Cup, prestižno nogometno natjecanje za uzrast do 10 godina. Na turniru, održanom na SRC-u Kneževi Vinogradi, sudjelovale su 32 ekipe iz šest zemalja: Hrvatske, Srbije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Slovačke.

Čestitke organizatorima

Ovaj događaj postao je jedan od najvažnijih nogometnih turnira za djecu u regiji. Na svečanom otvorenju nazočili su Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije, Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić te Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a.

– Čestitam organizatorima na izvrsnom natjecanju. Mladim sportašima želim puno uspjeha, ali i lijep provod u Osječko-baranjskoj županiji, koja ove godine nosi titulu regije sporta – kazao je Mato Lukić.

Vedran Kramarić, načelnik Kneževih Vinograda, istaknuo je važnost ovog natjecanja za cijelu lokalnu zajednicu.

– U maloj sredini kao što su Kneževi Vinogradi ovaj je turnir izniman sportski i turistički pothvat, na ponos ne samo Općine nego i Županije i Hrvatskog nogometnog saveza – kazao je Kramarić.

Na turniru su sudjelovali neki od najpoznatijih klubova u regiji, poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Lokomotive Zagreb, Sarajeva, Olimpije Ljubljana, Ferencvarosa i MTK Budimpešte
Foto: Kneževi Vinogradi Na turniru su sudjelovali neki od najpoznatijih klubova u regiji, poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Lokomotive Zagreb, Sarajeva, Olimpije Ljubljana, Ferencvarosa i MTK Budimpešte

Državni tajnik Domagoj Mikulić dodao je da turnir nadilazi sport te pruža priliku mladim sportašima za upoznavanje i druženje, što je prepoznalo i Ministarstvo, koje je financijski podržalo događaj.

Na turniru su sudjelovali neki od najpoznatijih klubova u regiji, poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, Osijeka, Rijeke, Lokomotive Zagreb, Sarajeva, Olimpije Ljubljana, Ferencvarosa i MTK Budimpešte. Finale je donijelo pravu dramu na terenu. Mladi nogometaši Hajduka pobijedili su FK Crvenu zvezdu nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:3, nakon što je regularni dio završio 2:2. U borbi za treće mjesto NK Varaždin bio je bolji od MTK Budimpešte.

Individualne nagrade

Osim momčadskih nagrada, podijeljene su i individualne. Mario Milković iz Hajduka proglašen je najboljim igračem turnira, dok je Uroš Jakovljević iz Crvene zvezde bio najbolji strijelac. Nagrada za najboljeg vratara otišla je Marcellu Nagyu iz MTK Budimpešte. Ivica Plantasor, predsjednik Nogometne škole Borac, istaknuo je važnost ovog turnira.

– Borac Cup postao je najjači turnir za djecu do 10 godina u regiji. Naš klub radi s velikim entuzijazmom, a ovo je prilika za mlade nogometaše da se dokažu i steknu nova prijateljstva – zaključio je Plantasor.

Osim sportskih uspjeha, turnir je imao velik utjecaj i na lokalno gospodarstvo. Kneževi Vinogradi ugostili su više od 500 djece, njihovih roditelja, trenera i pratitelja, što je donijelo značajan prihod lokalnoj zajednici.

storyeditor/2024-09-06/20240905_102428.jpg Osposobljena su 152 pomoćnika, dok su škole raspisale dodatne natječaje za zapošljavanje Više učenika i važne investicije u sustavu obrazovanja storyeditor/2024-09-09/WhatsApp_Slika_2024-09-09_u_11_24_17_fab3eb46.jpg Pokazatelj pozitivnog demografskog trenda U povodu prvog dana škole dobrodošlica za 374 prvašića storyeditor/2024-09-07/os_ivanec_svecanosti_kamen_temeljac_2024__1_.jpg Prvi u Hrvatskoj Uskoro jednosmjenska nastava u cijeloj županiji