Izbornik
Naslovnica Općine Kneževi Vinogradi
Općina investicijama nastoji stvoriti bolje uvjete za život, rad i rekreaciju svojih stanovnika

Ulaganja za bolju infrastrukturu i poboljšanje kvalitete života

storyeditor/2024-10-18/707d5ad5-6114-4857-a501-8172845f6214.jpg
1/3
Foto: Kneževi Vinogradi Paralelno s gradnjom općinske zgrade privodi se kraju i gradnja Posjetiteljskog centra u Karancu
Općina je trenutačno fokusirana na realizaciju desetak različitih projekata koji se nalaze u različitim fazama dovršetka. Dva najvažnija projekta, čija je ukupna vrijednost približno 1,350.000 eura, već su u završnoj fazi

Općina Kneževi Vinogradi trenutačno prolazi razdoblje intenzivnog razvoja, potaknutog brojnim investicijskim projektima ukupne vrijednosti veće od 3 milijuna eura. Cilj je ovih ulaganja unaprijediti komunalnu i društvenu infrastrukturu, poboljšati kvalitetu života mještana te stvoriti uvjete za daljnji gospodarski i turistički rast.

Općina je trenutačno fokusirana na realizaciju desetak različitih projekata koji se nalaze u različitim fazama dovršetka. Dva najvažnija projekta, čija je ukupna vrijednost približno 1,350.000 eura, već su u završnoj fazi. Prvi od njih je gradnja nove općinske zgrade koja će mještanima biti dostupna do kraja listopada ove godine. Taj moderan i funkcionalan objekt, s uredskim prostorima, vijećnicom i arhivom, omogućit će efikasniji rad općinske uprave i pružiti bolju uslugu lokalnom stanovništvu.

Sportska infrastruktura

Paralelno s gradnjom općinske zgrade privodi se kraju i gradnja Posjetiteljskog centra u Karancu. Ovaj centar, nakon završetka građevinskih radova i opremanja, postat će ključna turistička atrakcija općine, što je izuzetno važno za turistički potencijal regije. Posjetiteljski centar omogućit će promociju lokalne baštine i turističkih proizvoda, čime će dodatno privući posjetitelje u ovaj kraj.

U području sporta, Općina Kneževi Vinogradi nastavlja ulagati u razvoj sportske infrastrukture. U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra gradi se novi kompleks s dva teniska terena. Oni će biti opremljeni modernom LED rasvjetom te automatskim sustavom navodnjavanja, čime će se osigurati optimalni uvjeti za igru tijekom cijele godine. Također, u blizini se gradi i cageball teren, namijenjen najmlađim stanovnicima općine, koji će moći uživati u sportu i rekreaciji u sigurnom okruženju.

Još jedan važan projekt koji doprinosi sportskoj infrastrukturi je gradnja sportskog parka u Zmajevcu, u dijelu naselja Vašarište. Ovaj park, čija je vrijednost procijenjena na 130.000 eura, obuhvaća multifunkcionalni teren za nogomet, tenis, košarku i odbojku na pijesku, kao i dječje igralište. On će dodatno unaprijediti sportske i rekreacijske kapacitete općine te pružiti kvalitetan prostor za rekreaciju mještana svih dobnih skupina.

Osim ulaganja u sportsku infrastrukturu, važni projekti provode se i kad je riječ o društvenoj infrastrukturi. U naselju Mirkovac uspješno je dovršena rekonstrukcija društvenog objekta uz NK Radnički. Radovi su obuhvaćali obnovu vanjske fasade, zamjenu stolarije i unutarnje uređenje, čime je ovaj objekt dobio potpuno novi izgled i funkcionalnost. Ova rekonstrukcija omogućit će bolju organizaciju društvenih događanja i okupljanja, što je ključno za lokalnu zajednicu.

Karanac je također doživio velike promjene zahvaljujući rekonstrukciji Doma kulture. Vrijednost ovog projekta iznosila je više od 70.000 eura, a radovi su obuhvaćali vanjsko i unutarnje uređenje zgrade. Dom kulture sada je moderan i funkcionalan prostor koji će služiti kao središte kulturnih i društvenih aktivnosti za mještane Karanca.

U naselju Suza trenutačno su u tijeku radovi na rekonstrukciji glavnog oborinskog kanala
Foto: Kneževi Vinogradi U naselju Suza trenutačno su u tijeku radovi na rekonstrukciji glavnog oborinskog kanala

U naselju Suza trenutačno su u tijeku radovi na rekonstrukciji glavnog oborinskog kanala, što je investicija vrijedna gotovo 600.000 eura. Ovaj projekt od ključne je važnosti za zaštitu naselja od poplava i omogućit će bolju sigurnost za sve mještane. Rekonstrukcija bujičnog kanala dodatno će unaprijediti infrastrukturu naselja i osigurati bolju otpornost na vremenske nepogode.

Biciklistička staza i drvored

Osim već započetih projekata, u pripremi je i gradnja nove biciklističke staze koja će povezivati Kneževe Vinograde i Kamenac. Očekuje se raspisivanje javne nabave za ovaj projekt, a duljina staze iznosit će 1,2 kilometra. Uz samu stazu, predviđeno je i sađenje drvoreda sa 100 stabala, što će doprinijeti estetici, ali i sigurnosti biciklista. Novom stazom olakšat će se prometovanje biciklistima te unaprijediti prometna infrastruktura u općini.

Svi ovi projekti jasno pokazuju da Općina Kneževi Vinogradi kontinuirano ulaže znatna sredstva u razvoj i modernizaciju svoje infrastrukture. Time Općina nastoji stvoriti bolje uvjete za život, rad i rekreaciju svojih stanovnika, ali i privući nove investicije te potaknuti gospodarski i turistički rast. Mještani Kneževih Vinograda već sada vide konkretne rezultate ovih ulaganja, a pred njima su i novi projekti koji će obogatiti njihovu svakodnevicu.

storyeditor/2024-10-18/MZB.jpg Ugodniji uvjeti boravka i izvođenja nastave za 360 učenika i njihove nastavnike Tri milijuna eura za energetsku obnovu Gospodarske škole Čakovec storyeditor/2024-10-18/PXL_220923_103547194.jpg Kod spomenika D. Petroviću i kod Draženova koša predstavnici Grada položili su vijence Šibenčani se prisjetili Dražena uz premijeru filma, košarku i utrke storyeditor/2024-10-18/PXL_161024_122306023.jpg Ravnatelji preuzeli laptope: "Naša županija nesebično ulaže u škole!" Županija školama donirala 132 laptopa, a opremit će i tri digitalne učionice