Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Pokazatelj pozitivnog demografskog trenda

U povodu prvog dana škole dobrodošlica za 374 prvašića

storyeditor/2024-09-09/WhatsApp_Slika_2024-09-09_u_11_24_17_fab3eb46.jpg
Foto: Grad Samobor Kako bi olakšali prve korake najmlađima, Grad je za sve prvašiće pripremio posebne poklone dobrodošlice, uključujući praktičan školski pribor i edukativne materijale

U Samoboru je s početkom nove školske godine u ponedjeljak s veseljem dočekano čak 374 prvašića koji su sjeli u klupe pet osnovnih škola te jedne privatne škole na području grada. Ovaj broj prvašića, 21 učenik više nego prošle godine, značajan je pokazatelj pozitivnog demografskog trenda te optimizma u samoborskoj zajednici. Ukupno je u samoborske osnovne škole krenulo 3096 osnovnoškolaca.

Grad Samobor ponosno ističe svoje napore u stvaranju boljih uvjeta za obrazovanje, prepoznajući važnost obrazovanja kao temelja za budućnost. Kako bi olakšali prve korake najmlađima, Grad je za sve prvašiće pripremio posebne poklone dobrodošlice, uključujući praktičan školski pribor i edukativne materijale. Osim toga, za sve osnovnoškolce osigurani su besplatni radni materijali poput radnih bilježnica, dok su srednjoškolci dobili jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 200 eura za kupnju udžbenika i školskog pribora.

Gradonačelnica Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zbog porasta broja učenika te naglasila važnost ulaganja u obrazovanje i mlade.

– Izuzetno mi je drago što broj prvašića u Samoboru raste. Ove godine imamo čitav jedan razred više prvašića. Na nama je da im osiguramo što kvalitetnije uvjete za učenje i razvoj. Ulaganjem u djecu i mlade ulažemo u budućnost cjelokupne zajednice – kazala je Petra Škrobot. Posebno je istaknula važnost podrške roditelja i nastavnika, uz čestitke svim učenicima na početku nove školske godine, s naglaskom na one koji se prvi put susreću sa školskim sustavom.

Prvog dana nastave u svim osnovnim školama organizirane su svečane priredbe dobrodošlice, u sklopu kojih su ravnatelji škola i predstavnici grada zaželjeli učenicima puno sreće, novih znanja, uspjeha i prijateljstava koja će stvoriti tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. 

storyeditor/2024-09-07/Prvi_dan_vrtica.jpeg U pet vrtića izvode se radovi koji će osigurati bolje uvjete za djecu i djelatnike Svi slavonskobrodski mališani krenuli u besplatne gradske dječje vrtiće storyeditor/2024-09-06/Ugovori_Vinkovci_1.jpg Ugovori Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Dokaz kvalitetnog i sustavnog rada gradske uprave storyeditor/2024-09-06/MZB.jpg Primanje za atletičara Farkaš: Nadam se i medalji na Olimpijskim igrama