Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Primanje za atletičara

Farkaš: Nadam se i medalji na Olimpijskim igrama

storyeditor/2024-09-06/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija MLADI ATLETIČAR najavio je povratak svojoj najdražoj disciplini, desetoboju. Samo da mu se oporavi rame

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijam za Roka Farkaša, mladog atletičara iz Nedelišća, koji se vratio sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Limi, gdje je osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj rezultatom od 8,17 metara, čime je postigao impresivan uspjeh na svjetskoj razini.

Na Svjetskom prvenstvu srušio je rekord star 38 godina. To mu čak nije ni najdraža disciplina.

– Moja ljubav je desetoboj i vraćam se u tu disciplinu čim mi se oporavi rame – rekao je. Rođen je 11. veljače 2005. godine i živi u Nedelišću. Njegova atletska karijera uključuje desetoboj te nastupe u disciplinama kao što su 100 i 200 metara, skok u dalj, 400 metara i 110 metara s preponama. Trenutačno je student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Karijeru je počeo u AK Nedelišće, a danas trenira u AK Sloboda Varaždin. Tijekom svoje karijere trenirao je pod vodstvom Željka Jageca, Aleksandra Puklavca i trenutačno Patrika Koščaka.

– Roko je iz Međimurja otišao na svjetsku pozornicu i tamo osvojio zlatnu medalju, što zaslužuje sve pohvale i divljenje. Za Roka ćemo zasigurno još mnogo puta čuti jer ovo je tek početak njegove sjajne karijere na svjetskim pozornicama – rekao je župan Posavec te izrazio zadovoljstvo što sportaši koriste sportsku infrastrukturu u Međimurju, iako su članski vezani za klub Varaždinu.

– Roko je svojim uspjehom donio ponos našem kraju, a njegov rezultat na svjetskoj razini pokazuje da trud i predanost donose velike rezultate – dodao je Posavec. Roko Farkaš na prijamu je zahvalio županu i svom prvom treneru Željku Jagecu, koji je prepoznao njegov talent i usmjeravao ga tijekom početka njegove atletske karijere.

– Puno mi znači što me prepoznala Županija i nadam se da nećemo biti ovdje zadnji put. Radimo na tome da postignemo još veće uspjehe i nadam se medalji s Olimpijade – kazao je. Na prijamu su uz trenera Patrika Koščaka bili i Rokova majka Radmila Farkaš, njegov prvi trener Željko Jagec, saborski zastupnik i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah. 

storyeditor/2024-08-30/ulica_asfalt_B.jpg KOPRIVNICA Pavelinska ulica konačno se u punom profilu otvara početkom listopada storyeditor/2024-08-29/headonist2.jpg Osječko-baranjska županija Hedonizam je na istoku – svi na HeadOnEast u Osijek od 4. do 6. listopada storyeditor/2024-08-29/WhatsApp-Image-2024-08-27-at-11_54_40.jpeg Svi koji su se javili na javni poziv i udovoljavaju uvjete dobit će ugovore nakon rebalansa županijskog proračuna Solari za sve: župan uručio ugovore za ugradnju solara i dizalica topline