Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

Pavelinska ulica konačno se u punom profilu otvara početkom listopada

storyeditor/2024-08-30/ulica_asfalt_B.jpg
Asfaltiranje Pavelinske ulice
Koprivničke vode temeljito će obnoviti staru zgradu pročistača otpadnih voda u Herešinu s parkiralištem

Čini se kako se problemu stanara Pavelinske ulice u Koprivnici konačno nazire kraj: nakon višemjesečnog kašnjenja, pri kraju je obnova i asfaltiranje. Nakon što su pretprošlog tjedna obavljeni pripremni radovi, prošlog su tjedna počeli radovi na asfaltiranju treće faze Pavelinske ulice (od Ulice Severovec do Ulice Franje Gažija), otkrili su u tvrtki Koprivničke vode.

Nakon završetka radova na crpnoj stanici, koja je položajno u samom križanju s Ulicom Franje Gažija, pristupilo se asfaltiranju preostalog dijela Pavelinske ulice te će paralelno teći radovi asfaltiranja staze, kolnih prilaza i uređenja zelenih površina.

– Puštanje u promet u punom profilu Pavelinske ulice očekuje se početkom listopada – ističu u Koprivničkim vodama.

Ta se gradska tvrtka ovih dana pohvalila još jednom vrijednom investicijom: temeljito će se obnoviti stara zgrada pročistača otpadnih voda u Herešinu s parkiralištem.

– Nakon proširenja mreže sustava odvodnje i nadogradnje pogonske zgrade za potrebe centralnog laboratorija u Herešinu koje je odrađeno u sklopu projekta aglomeracije, Koprivničke će vode zbog potrebe za dodatnim, proširenim prostorima rekonstruirati zgradu nekadašnjeg pročistača s parkirališnim prostorima. Zgrada se nalazi u sklopu Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te će se rekonstrukcijom dobiti novi prostori poput zajedničkih prostorija, arhivskog prostora, garderoba, sanitarnih čvorova, uredskih prostora, skladišta i radione. Ovih je dana svečano potpisan ugovor o građenju i rekonstrukciji – ističu u KC vodama.

Radovi su vrijedni oko 831.000 eura bez PDV-a, počinju već u rujnu, a rok izgradnje je godinu dana. Radovi su u potpunosti financirani sredstvima Koprivničkih voda.

U toj tvrtki podsjećaju kako je u sklopu projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica preklani obnovljena i nadograđena pogonska zgrada Uređaja za pročišćavanje te centralni laboratorij za pitku vodu, a iste godine pripremljen je projektni zadatak za rekonstrukciju stare upravne zgrade na kojoj u rujnu kreću radovi. 

storyeditor/2024-08-30/vijece_1__1_.JPG Gradsko vijeće Koprivnice usvojilo je polugodišnje izvršenje proračuna Mišel Jakšić: Koprivnica ima najviše radnih mjesta u 25 godina storyeditor/2024-08-24/starceviceva_B.jpg Počinje rekonstrukcija važne prometnice Grad obnavlja Starčevićevu, Podravka ruši Dom Slavena storyeditor/2024-08-24/DSC04328.JPG Predsjednik Zoran Milanović u Koprivnici na turističkoj manifestaciji Bajkovita koprivnička renesansa oduševila desetke tisuća turista