Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
U pet vrtića izvode se radovi koji će osigurati bolje uvjete za djecu i djelatnike

Svi slavonskobrodski mališani krenuli u besplatne gradske dječje vrtiće

storyeditor/2024-09-07/Prvi_dan_vrtica.jpeg
Foto: Slavonski Brod Grad kontinuirano radi na unapređenju kvalitete rada i boravka u dječjim vrtićima i već godinama upisuje svu djecu u dječje vrtiće
U 12 gradskih vrtića upisano je 1785 djece koja su raspoređena u 61 odgojno-obrazovnu skupinu, što je 79 djece više u odnosu na prošlu pedagošku godinu

Nova pedagoška godina 2024./2025. u Slavonskom je Brodu donijela znatne uštede za roditelje. I ove godine sva prijavljena brodska djeca dobila su svoje mjesto u gradskim dječjim vrtićima koji su od ovog mjeseca potpuno besplatni za svu upisanu djecu s područja grada.

Nakon gradnje stanova za mlade obitelji, davanja u zakup gradskih zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća i podjele opreme za prvorođenu djecu, riječ je o još jednoj u nizu demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji dodatno olakšati financijsku situaciju svim roditeljima i skrbnicima te tako povećati kvalitetu života u gradu.

Dodatnih 1,2 milijuna eura

U 12 gradskih dječjih vrtića krenulo je 1785 djece koja su raspoređena u 61 odgojno-obrazovnu skupinu, što je 79 djece više u odnosu na prošlu pedagošku godinu. Grad kontinuirano radi na unapređenju kvalitete rada i boravka u dječjim vrtićima i već godinama upisuje svu djecu. Dakle, nijedno brodsko dijete ne ostaje na listi čekanja.

– Uz četiri milijuna eura koja je Grad dosad izdvajao, odlučili smo izdvojiti još oko 1,2 milijuna eura kako bismo svoj djeci osigurali besplatan vrtić. Mislim da je to mjera kojom će se dodatno olakšati financijska situacija svim roditeljima. Podsjećam da su, ovisno o broju djece i prihodima po članu obitelji, roditelji za vrtić prije plaćali od 15,53 eura za najnižu kategoriju do najviše 83,62 eura – istaknuo je slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara.

Uz to, Grad je osigurao sredstva za gradnju novih dječjih vrtića te dogradnju, proširenje i opremanje postojećih. Radi se o ukupno osam objekata, čime se u velikoj mjeri doprinosi dodatnom poboljšanju uvjeta i dostizanju Državnog pedagoškog standarda.

U pet dječjih vrtića – "Rutvica", "Palunko", "Hlapić", "Toporko" i "Svarožić" – izvode se radovi koji će osigurati bolje uvjete za djecu i djelatnike. Dječji vrtić "Rutvica" već je u završnoj fazi radova, dok su na dječjim vrtićima "Palunko", "Hlapić" i "Toporko" u tijeku završni radovi na fasadama, krovištima i unutarnjim prostorima. Dječji vrtić "Svarožić" u početnoj je fazi gradnje, a imat će ukupno četiri odgojno-obrazovne skupine za ukupno 72 djeteta (tri vrtićke i jednu jasličku jedinicu).

Ugodno i poticajno okruženje

Svi su gradski dječji vrtići energetski obnovljeni, moderno uređeni i opremljeni kako bi se djeci i djelatnicima omogućilo ugodno i poticajno okruženje. Slavonski Brod jedan je od rijetkih gradova koji ulaže velika financijska sredstva u predškolski odgoj.

Dogradnjom i gradnjom dječjih vrtića osigurava se bolji standard predškolskog obrazovanja za buduće generacije. Svaki će vrtić nakon završetka radova djeci pružati ugodnije i sigurnije okruženje za igru i učenje.

storyeditor/2024-09-06/MZB.jpg Primanje za atletičara Farkaš: Nadam se i medalji na Olimpijskim igrama storyeditor/2024-09-06/a_busotina_foto_kristijan_toplak.jpg Geotermalna elektrana Zagocha investicija je od 140 milijuna eura Nakon proizvodnje struje, voda bi se mogla iskoristiti i za potrebe lokalne zajednice storyeditor/2024-08-30/ulica_asfalt_B.jpg KOPRIVNICA Pavelinska ulica konačno se u punom profilu otvara početkom listopada