Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ugovori Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Dokaz kvalitetnog i sustavnog rada gradske uprave

storyeditor/2024-09-06/Ugovori_Vinkovci_1.jpg
1/2
Foto: Grad Vinkovci Energetska obnova bazena u Lenijama vrijedna je 1,78 milijuna eura (Ministarstvo sudjeluje s 1,42 milijuna eura). Ministar Branko Bačić i gradonačelnik Ivan Bosančić

Kako je nedavno najavljeno, uz gradnju bazena na otvorenom, uskoro će početi i kompletna energetska obnova zgrade plivališta Lenije u Vinkovcima koja će rezultirati velikim uštedama u potrošnji energenata. Prema izračunima, doći će do uštede toplinske energije od čak 73 posto, što će u konačnici dovesti i do značajnog smanjenja emisija CO2.

Prema informacijama iz gradske uprave, u Vinkovce stižu i ugovori za projekte izrade izmjena i dopuna prostornog i generalnog urbanističkog plana grada koji će također imati veliku važnost za daljnji razvoj grada na Bosutu, a prije svega za bržu i kvalitetniju realizaciju novih gospodarskih projekata.

– Izradom ovih planova nove generacije investitorima će biti olakšan pristup i snalaženje u često kompliciranoj prostornoplanskoj dokumentaciji, smanjeno opterećenje građanima i poslovnim subjektima te ubrzano izdavanje akata za gradnju i realizaciju investicija – navode iz vinkovačke gradske uprave i ističu kako je to još jedan dokaz kvalitetnog i sustavnog rada gradske uprave.

Riječ je o ugovorima koje je potpisao ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, a koje su preuzeli gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Davor Mecanović i Mihovil Smiljanić uime Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

Energetska obnova bazena u Lenijama vrijedna je 1,78 milijuna eura (Ministarstvo sudjeluje s 1,42 milijuna eura) te, između ostalog, podrazumijeva obnovu sustava toplinske izolacije vanjskih zidova, izvedbu toplinske izolacije stropova, ravnih i kosih krovova, zamjenu dijela vanjske stolarije kao i postojećeg sustava grijanja, odnosno ugradnju dizalice topline, ugradnju termostatskih ventila, promjenu rasvjete i ugradnju integrirane sunčane elektrane.

Kada je riječ o ugovorima koji se odnose na izradu izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Vinkovaca te izmjena i dopuna generalnog urbanističkog plana grada dodijeljena su bespovratna sredstava u iznosu od 60 tisuća eura (30 tisuća eura po ugovoru).

storyeditor/2024-09-06/a_busotina_foto_kristijan_toplak.jpg Geotermalna elektrana Zagocha investicija je od 140 milijuna eura Nakon proizvodnje struje, voda bi se mogla iskoristiti i za potrebe lokalne zajednice storyeditor/2024-08-30/ulica_asfalt_B.jpg KOPRIVNICA Pavelinska ulica konačno se u punom profilu otvara početkom listopada storyeditor/2024-08-29/headonist2.jpg Osječko-baranjska županija Hedonizam je na istoku – svi na HeadOnEast u Osijek od 4. do 6. listopada