Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
22. ŽUPANIJSKA SMOTRA FOLKLORNIH SKUPINA

Najmlađi pokazali svoje plesno umijeće

Foto: Grad Vinkovci
Skupine su tijekom manifestacije pokazale svoje narodne nošnje, ali i što su uvježbavale tijekom protekle godine

U okviru ovogodišnjeg programa “Ljeta u Vinkovcima”, koje donosi razne koncerte, promocije knjiga i najrazličitije manifestacije za sve uzraste, održana je i 22. Županijska smotra folklornih skupina.

Održani 9. Rimski dani u Vinkovcima Svečana povorka, borbe gladijatora, živa fontana, dječje radionice, koncerti....

Na vinkovačkoj manifestaciji više od 300 sudionika iz devet skupina pokazalo je svoje plesno i pjevno umijeće predstavljajući najmlađe žitelje Vukovarsko-srijemske županije iz Vinkovaca, Županje, Nijemaca, Posavskih Podgajaca, Vukovara i Privlake. Skupine su tijekom manifestacije pokazale svoje narodne nošnje, ali i brojnim gledateljima prikazale što su uvježbavale tijekom protekle godine.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako se manifestacija u počecima održavala u okviru folklornih večeri, i to prije nastupa odraslih skupina, ali je onda toliko narastao broj zainteresiranih da se morala izdvojiti u poseban program. Manifestacija iz godine u godine privlači i sve veći broj gledatelja te je postala jedna od prepoznatljivih tradicijskih manifestacija Vinkovaca i ovog dijela Hrvatske.